Як правильно користуватися патчами і чим вони небезпечні: топ-4 поради експертів

29 липня 2022, 16:37оновлено 2 вересня 2022, 17:31
Патчі можна накладати не тільки під очі, але ні в якому разі не можна їх перетримувати на шкірі.
1659101160-1627.jpg
Як правильно користуватися патчами під очі / ua.depositphotos.com

Напевно кожен з нас хоча б раз у житті лягав спати пізно, а на ранок прокидався з мішками під очима, які з'явилися через недосип. Якщо у вас вихідний і ви спокійно можете відпочити, то це не проблема. Але якщо у вас на носі важлива подія або просто хочете виглядати на людях відмінно, то з мішками під очима потрібно боротися.

Відмінний спосіб для боротьби з наслідками нестачі сну - патчі. Але як же ними користуватися? Як виявляється, це дуже просто і швидко. З патчами під очима не потрібно лежати півгодини нерухомо, вони можуть самі триматися на шкірі, а ви тим часом може збиратися по справах або випити чашечку улюбленого напою.

Але щоб отримати від патчів очікуваний результат і при цьому не нашкодити своїй шкірі, необхідно все робити правильно і слідувати всього декільком порадам.

Патчі можна використовувати тільки вранці

Після пробудження або хоча б в першій половині дня патчі відмінно зможуть допомогти з проблемою набряклих очей і добре зволожать шкіру. Але якщо скористатися патчами ввечері, то результат може виявитися гіршим, ніж ви очікували. Використання патчів ввечері може спровокувати набряки під очима.

Варто відзначити, що патчі можна використовувати хоч кожен день. В такому випадку навіть ефект буде кращим, адже тонка шкіра під очима буде регулярно зволожуватися.

1659101179-4439.jpg
Як правильно користуватися патчами під очі / ua.depositphotos.com

Як правильно зберігати патчі

Багато хто вважає, що відмінним місцем для зберігання патчів є холодильник, проте це величезна помилка. Різкі перепади температур можуть нашкодити шкірі, а особливо, якщо вона чутлива. Волога основа патчів сама по собі досить добре освіжає і охолоджує шкіру, що допомагає швидко впоратися з набряками і припухлостями.

Якщо патчі знаходяться не в індивідуальних упаковках, а в баночці, то діставати їх потрібно спеціальною лопаткою, щоб запобігти розвитку бактерій в активній есенції.

Як правильно накладати патчі

Перше, на що варто звернути увагу, накладати патчі необхідно виключно на чисту шкіру.

Існує два способи накладання патчів в залежності від того, який саме результат ви хочете отримати. Якщо ви бажаєте усунути припухлості, то слід накласти патчі широкою стороною до зовнішнього кута ока. Якщо необхідно розгладити мімічні зморшки і прибрати кола під очима, то необхідно накласти патчі вузькою стороною до зовнішнього кута.

Есенцію, яка залишається на шкірі після зняття патчів, змивати не потрібно, можна дати їй час вбратися. Так як шкіра під очима вже зволожена, можна не використовувати додатково зволожуючий крем для зони навколо очей. Але якщо ви вмиваєтеся після патчів, то крем краще нанести.

Патчі можна накладати не тільки під очі, але і на інші проблемні зони - носогубні складки, заломи і зморшки на лобі та інші.

1659101149-2834.jpg
Як правильно користуватися патчами під очі / ua.depositphotos.com

Не можна перетримувати патчі на шкірі

Якщо ви думаєте, що чим довше ви протримаєте патчі на шкірі, тим більш зволожена вона буде, то ви сильно помиляєтеся. В цілому патчі діють перші 10-15 хвилин, цього часу достатньо, щоб вони віддали шкірі свою вологу. Але пізніше вони починають висихати.

Такий вже підсохлий засіб втрачає свої властивості. Але це ще не все. Найважливіше полягає в тому, що такі патчі починають висмоктувати вологу зі шкіри. Якщо ви один раз забули вчасно зняти патчі, то ви не побачите погіршення. Але якщо це відбувається систематично, то ви не тільки не побачите результат, але, можливо, помітите і погіршення.

читайте такожЯк прибрати мішки під очима: 5 потужних засобів народної аптечки

Раніше Главред повідомляв про те, як звузити пори в домашніх умовах. У цьому допоможуть всього 5 продуктів, які можна знайти на будь-якій кухні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти