Як правильно приготувати котлети-напівфабрикати: будуть такими, як домашні

24 березня 2023, 14:09
Виявляється, що під час приготування заморожених котлет багато господинь роблять помилку - напівфабрикати не можна розморожувати перед обсмажуванням.
котлета
Як правильно смажити заморожені котлети / Колаж фото ua.depositphotos.com

У наш час можна дозволити собі не стояти годинами біля плити, адже існує безліч ресторанів, в яких можна замовити їжу, а також магазинів, де можна купити напівфабрикати.

Заморожені напівготові продукти значно можуть спростити ваше життя. З ними ви готуєте смачну домашню їжу, але при цьому не витрачаєте більшу частину свого часу. Напівфабрикати досить просто підсмажити, протушкувати або зварити.

Іноді так хочеться з'їсти котлети, але не хочеться перекручувати фарш, ліпити їх. Тим більше такі магазини стануть порятунком для людей, у яких немає м'ясорубки і часу.

Але як же посмажити заморожені котлети так, щоб вони не перетворилися в сухі грудочки, а були соковиті і смачні? Виявляється, багато хто допускає одну серйозну помилку.

Як посмажити заморожені котлети

Найважливіше, що повинні знати господині, так це те, що напівфабрикати не потрібно попередньо розморожувати. Саме ця помилка може зробити вже готову страву сухою.

Вам необхідно розігріти сковорідку. Відмінним варіантом буде та, у якій є антипригарне покриття. Перш за все сковорідку потрібно поставити на сильний вогонь і залишити так на пару хвилин. Лише після того, як вона буде добре нагрітою, туди можна вливати соняшникову олію.

Котлети можна викладати на сковорідку вже через 20 секунд після того, як ви налили масло. Головне зменшити вогонь до середнього і доливати масло по необхідності під час обсмажування.

Котлети варто смажити на одній стороні приблизно 2 хвилини, після чого перевернути на іншу сторону. За необхідності їх варто перевертати так ще кілька разів. Все залежить від того, наскільки швидко вони приготуються всередині.

Під час підсмажування можна накрити їх кришкою. Так ви зможете уникнути наслідків "стріляючого" масла, до того ж вся температура буде зберігатися всередині, що дозволить котлет швидше приготуватися. Після того як котлети будуть готові, сковорідку можна відставити і дати страві побути під кришкою ще кілька хвилин.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти