Як правильно застосовувати міцелярну воду: шкіра сяятиме здоров'ям

6 травня 2023, 17:35
4268
Міцелярну воду важливо не плутати з іншими засобами по догляду за шкірою обличчя.
Уходз_кожа
Догляд за шкірою-важливий кожен день / Pixabay

Щоденний догляд за шкірою є важливою частиною підтримки здоров'я шкіри. Нездорова шкіра виглядає тьмяною, грубою і зморшкуватою. Дуже важливо правильно доглядати за шкірою, щоб зберегти молодість шкіри.

Ця процедура не повинна включати багато кроків. Вибір режиму догляду за шкірою може бути складним для деяких, особливо при визначенні різниці між продуктами, такими як Міцелярна вода та тонік. Вони відрізняються залежно від типу шкіри та цілей.

Що таке Міцелярна вода?

Міцелярна вода - це емульсія олії (міцел) та води, яка діє як миючий засіб. Ці масляні краплі або міцели вільно плавають у воді і допомагають притягувати бруд і масло. Оскільки міцелярна вода притягує до себе бруд і жир, вона очищає шкіру без скрабування. Чи потрібно змивати міцелярну воду? Насправді, її не потрібно змивати, якщо ви поспішаєте. Тим не менш, найкраще очищати шкіру після її використання, щоб інгредієнти не залишалися на шкірі і не дратували її або не викликали алергічну реакцію.

відео дня

На якому етапі користуватися міцелярною водою?

Деякі використовують міцелярну воду як попередній очищуючий засіб для видалення легкого макіяжу перед очищенням шкіри. Наноситься ватним тампоном перед очищенням обличчя. Чим відрізняється міцелярна вода від засобу для зняття макіяжу? Міцелярна вода не замінює справжній миючий засіб. Її можна використовувати один або два рази на день в залежності від переносимості.

Чи потрібна міцелярна вода?

Міцелярна вода не є обов'язковим етапом у вашому щоденному догляді за шкірою. Замість цього ви можете використовувати засіб для зняття макіяжу перед очищенням обличчя. Міцелярна вода - чудовий спосіб акуратно очистити обличчя від бруду та бактерій, перш ніж ретельно очистити шкіру.

Яким типам шкіри можна використовувати міцелярну воду?

Будь-який тип шкіри може використовувати міцелярну воду. Пацієнти з жирною шкірою або шкірою, схильною до акне, повинні дотримуватися обережності при використанні міцелярної води і ретельно змивати її після використання.

Деякі пацієнти з чутливою шкірою можуть виявити інгредієнти міцелярної води дратівливими або мати на них алергію. Спочатку прочитайте інгредієнти та спробуйте пробну пляму, якщо у вас чутлива шкіра. Існують різні типи міцелярної води, тому, якщо у вас чутлива шкіра, переконайтеся, що ви вибрали правильну.

Який тип шкіри найбільше виграє від міцелярної води?

Пацієнтам з чутливою шкірою найбільше допомагає міцелярна вода. Це ніжний і зволожуючий миючий засіб, який не позбавляє шкіру вологи.

Що таке тонік?

Тонік - це продукт, що наноситься після очищення, щоб збалансувати рН шкіри. Багато очищуючих засобів і мила є лужними і можуть порушити кислотний баланс рН шкіри. Ось чому тоніки використовуються після очищення.

Сьогоднішні тоніки сильно відрізняються від тоніків минулого, які отримали погану репутацію через подразнення шкіри та видалення жиру. Сучасні тонери можуть допомогти при багатьох проблемах зі шкірою, таких як жирна шкіра, вугрі, суха шкіра та старіння шкіри.

Як використовувати тонік?

Після очищення обличчя нанесіть тонік ватним тампоном або чистими кінчиками пальців. Хоча тонік може допомогти видалити залишки бруду, він насправді не є очищуючим засобом і не замінює його. Дайте тоніку вбратися в шкіру перед нанесенням зволожуючого крему.

Чи потрібен тонік?

Тонік не є обов'язковим кроком у вашому догляді за шкірою. Корисно використовувати, якщо у вас є певні проблеми зі шкірою, які потрібно вирішити. Тоніки допомагають зволожити суху шкіру. Деякі з них містять антиоксиданти, які допомагають боротися зі старінням. Інші мають в'яжучі речовини, які допомагають контролювати жирність шкіри.

Чи можна замінити тонік міцелярною водою?

Оскільки міцелярна вода і тонік виконують різні завдання, вирішіть, що вам потрібно в щоденному догляді за шкірою. Якщо у вас чутлива шкіра і ви хочете, щоб м'який миючий засіб допоміг зняти легкий макіяж, вам слід використовувати міцелярну воду. Якщо у вас жирна шкіра і ви шукаєте продукт, який допоможе видалити зайвий жир, виберіть відповідний тонік.

Хоча вони обидва мають очищаючий ефект, вони не є взаємозамінними. Міцелярна вода видаляє легкий макіяж, жир і бруд перед належним очищенням. Тоніки вирішують певні проблеми зі шкірою після очищення, наприклад, жирну шкіру. Тоніки також врівноважують рН після очищення, щоб підтримувати нормальне функціонування шкірного бар'єру та сприяти кращому проникненню продуктів.

Чи потрібно використовувати тонік після міцелярної води?

Якщо ваша шкіра добре переносить міцелярну воду та тонік, ви можете використовувати і те, і інше. Слухайте свою шкіру. Вона скаже вам, якщо використання обох продуктів занадто багато.

Міцелярна вода - чудовий спосіб ретельно очистити шкіру, щоб вона залишалася сяючою та здоровою. В іншому випадку бруд і жир накопичуються і надають вашій шкірі тьмяний вигляд. Це також допомагає запобігти появі чорних крапок.

Деякі тоніки містять антиоксиданти, які підтримують шкіру здоровою і допомагають запобігти пошкодженню шкіри ультрафіолетовим світлом, що може призвести до зморшок і раку шкіри. Інші містять інгредієнти проти старіння, щоб ваша шкіра довше виглядала молодою та яскравою.

Міцелярна вода та тоніки діють по-різному і є чудовим доповненням до вашого звичайного догляду за шкірою. Міцелярна вода є відмінним "попереднім очищувачем", тому що вона видаляє легкий макіяж, бруд і жир перед очищенням. Тоніки - чудовий засіб після очищення, щоб збалансувати рН шкіри та вирішити будь-які проблеми зі шкірою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти