Як правильно зробити опудало: класні ідеї для вашого саду та городу

27 травня 2023, 05:50оновлено 27 травня 2023, 18:07
Опудало у вигляді веселого і суворого лякала – от, що можна зробити для відлякування птахів, які норовлять покльовувати ваші дерева в саду або овочі на городі.
Забавне або страшне лякало своїми руками ви можете зробити з підручних засобів
Кумедне або страшне опудало своїми руками ви можете зробити з підручних засобів / instagram.com/konsultantsadovoda

Навесні багато з нас губляться в здогадах, як відлякати птахів з городу. Треба захистити свої весняні посіви від зграй, які дуже швидко можуть пошкодити квіти, рослини і розсади овочів. На допомогу прийде кмітливість - потрібно зробити опудало для дачі. Оригінальне опудало дозволить налякати не тільки птахів, але і різних недоброзичливців.

Як зробити опудало від птахів

Літаюче опудало на кермі від велосипеда

Ви дуже швидко зрозумієте, що робити, щоб птахи не їли черешню на вашій ділянці поруч з городом, коли оціните цю ідею. Для цього вам потрібно взяти автомобільну пружину, зверху і знизу приварити дві пластинки товщиною 4 міліметра, а вгорі приварити старе кермо від велосипеда. Таке літаюче опудало своїми руками гарантовано розполохає не тільки птахів, а і ймовірних грабіжників.

відео дня

Опудало в карнавальному костюмі

Опудало городнє можна зробити і за допомогою старих костюмів, які раніше ви надягали на веселі свята. Залазимо на горище і там знаходимо інші атрибути (беремо майже все легке, що попадеться під руку). Одягаємо опудало і встановлюємо його в необхідному місці. Де ставлять опудало - на видному місці, щоб птахи або злодії одразу зрозуміли, що до вас на ділянку краще не сунутися.

Опудало з мішка

Ще один спосіб, як відлякати птахів від дерева. Треба взяти мішок, наприклад, з-під картоплі і зробити з нього опудало. Таке опудало буде більш міцним, ніж одяг, оскільки мішковину складніше порвати.

Гучне лякало з пакетів для сміття

Робимо опудало, яке наряджаємо в пакети для сміття. Не забувайте, що пакети потрібно спочатку розрізати уздовж. На повітрі опудало буде виглядати не тільки страшним для птахів візуально, але і стане підозріло шуміти. Що робити, якщо птахи клюють черешню – вигадати візуальне оформлення і почати майструвати таке лякало.

Пластикове опудало з пляшок

Можна зробити лякало з пластикових пляшок, яких вдома на веранді валяється безліч. Ви можете змайструвати не тільки голову-лякало, але і навіть опудало на повний зріст. Причому виглядати таке лякало може абсолютно по-різному. От, як зробити лякало від ворон.

Опудало з ковдри і подушок

Часто старі постільні приналежності доводиться або викидати, або залишати десь в сараї. Але не поспішайте викидати білизну, оскільки воно стане в нагоді для лякала.Підійдуть і невеликий старий килим, і легкий плед. Зі старою білизною у вас не буде проблеми, чим набити лякало.

Зробіть опудало з м'яча і ракеток

Старий спортивний інвентар, в тому числі м'ячі ракетки, бруси і спортивні канати, підійдуть для того щоб зробити городнє опудало. З брусів зробіть каркас, ракетки стануть кінцівками лякала, ну а м'яч – головою. Що можна зробити, щоб птахи не клювали ягоди, так це оригінальне опудало з м'яча і ракеток, яке буде їх відлякувати.

Опудало з будматеріалів

Дуже часто після ремонту залишаються зайві будівельні матеріали. Вони або припадають пилом, або їх викидають. Не поспішайте їх викидати, а використовуйте, щоб зробити городнє опудало своїми руками. Багато кого відлякує лякало з будматеріалів.

Змайструєте опудало з господарського інвентарю

Лійка, стара каструля, відра – все стане в нагоді для вашого опудала. І це те, що лякає птахів. Наприклад, з усього цього можна зробити голову лякала. Не забудьте домалювати очі, ніс і рот.

Опудало городнє з вазонів

Коли давно шукаєте способи, що можна зробити, щоб птахи не клювали ягоди, спробуйте змайструвати оригінальне опудало з квіткових горщиків. Це буде явно незвичайне лякало як з естетичної, так і з практичної точки зору. Проявляйте фантазію і ви неодмінно зможете зробити опудало, яке захистить ваш сад і город.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти