Як правильно доглядати за соняшниками: головні поради для хорошого врожаю

27 липня 2023, 19:25
329
Главред розповість, як часто потрібно поливати соняшник і як про нього піклуватися.
Як правильно доглядати за соняшниками
Як правильно доглядати за соняшниками / колаж: Главред, фото: pexels

Соняшник - досить популярна культура серед фермерів. Догляд за цією рослиною досить простий, проте вимагає уважності. Ми розповімо, коли підгодовувати соняшник і як правильно за ним доглядати.

Як часто потрібно поливати соняшник - головна умова

Полив соняшнику - дуже важлива частина догляду. Ця рослина вимагає рясного поливу протягом усього росту і цвітіння. Важливо пам'ятати, що поливати соняшник необхідно часто і рясно. В особливо спекотні дні необхідний щоденний полив, а в посуху варто поливати соняшник і кілька разів на добу.

Як правильно доглядати за соняшниками

Крім рясного поливу, про який ми написали вище, соняшнику також важливо місце його посадки і зростання. Для вирощування цієї рослини дуже важливо вибирати сонячну ділянку доступної території, щоб протягом дня соняшник постійно отримував світло.

відео дня

Чим краще годувати соняшник

Підживлення для соняшнику важливе так само сильно, як і для будь-якої іншої рослини. Найбільше цій рослині підходить азот і бор. Азот варто вносити при посадці культури, він відіграє особливу роль під час росту стебла і листя, а також рятує їх від блідості.

Також соняшник любить бор. Цей елемент необхідно вносити перед початком посухи, він замінить рослині соняшника вологу і зробить його стійким до посухи.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти