Як правильно варити спагеті на плиті, у мікрохвильовці та мультиварці: покрокова інструкція

4 січня 2023, 19:46
Якщо ви хочете смачно приготувати спагеті, дотримуйтеся покрокової інструкції. Їх можна зварити як у каструлі на плиті, так і в мультиварці або мікрохвильовці.
Спагетти, макароны
Для того, щоб спагеті не злиплися, під час приготування потрібно додавати олію/ ua.depositphotos.com

Для приготування спагеті загалом потрібно від 7 до 12 хвилин. Але яка точно кількість часу знадобиться для спагеті, які ви хочете зварити, краще подивитися на упаковці – там повинна бути зазначена ця інформація.

Якщо вас цікавить, скільки потрібно варити спагеті до стану аль денте (коли вони практично готові, але не розварені і трішки твердіші) – просто тримайте їх на вогні на кілька хвилин менше, ніж під час звичайного способу приготування.

Цікаво, що спагеті можна готувати не лише усім відомим найпростішим способом – у каструлі на плиті. Їх також можна зварити у мультиварці або мікрохвильовці. Давайте розберемося, як варити спагеті покроково у кожному з цих способів.

відео дня

Як зварити спагеті в каструлі на плиті

Для цього знадобиться велика каструля, яка має широке дно. У ній потрібно закип’ятити воду в розрахунку 1 л на кожні 100 г спагеті. Коли вода закипить, спагеті потрібно покласти у неї так, щоб утворилося "віяло". Для цього просто опускаємо у воду один кінець продукту, а другий буде виглядати над верхом каструлі.

Не потрібно "допомагати" спагеті опуститися у воду у перші ж секунди приготування – наприклад, ламати їх пополам або штовхати на дно. Просто зачекайте одну-дві хвилини, і верхній край сам опуститься у воду, коли низ спагеті стане достатньо м’яким.

Додайте сіль за своїм смаком.

Далі потрібно варити спагеті на невеликому вогні і періодично помішуючи. Не потрібно накривати його кришкою.

Для того, щоб макаронні вироби не злипалися, під час приготування можна додати у воду трішки соняшникової або оливкової олії. Коли вони приготуються, відкиньте на друшляк без промивання водою. Замість промивання можна додати ще трішки олії.

Як правильно варити спагеті на плиті, у мікрохвильовці та мультиварці: покрокова інструкція
Готові спагеті відкиньте на друшляк, водою промивати не потрібно/ ua.depositphotos.com

Як зварити спагеті в мультиварці

Налийте у мультиварку воду з розрахунку 1 л на кожні 100 г спагеті, посоліть і закип’ятіть. Далі покладіть у воду самі макаронні вироби, зачекайте кілька хвилин, поки низ розм’якне і вони повністю опустяться на дно, і за бажанням додайте трішки соняшникової чи оливкової олії.

Закрийте кришку і варіть до готовності. Після того, як вони уже зваряться, відкиньте на друшляк. Промивати їх не потрібно.

Для приготування таких макаронних виробів у мультиварці потрібно обирати спеціальний режим для спагеті або пасти. Якщо його немає, обираємо режим для приготування на пару.

Як зварити спагеті у мікрохвильовій печі

Розламайте спагеті на дві частини і покладіть у посуд, який підходить для використання у мікрохвильовці. Далі залийте макаронні вироби водою, щоб її рівень був приблизно на 5 см вище спагеті. Ємність не потрібно накривати кришкою.

Поставте посуд зі спагеті у мікрохвильовку, виставте час приблизно на 3 хвилини більше від того, який вказаний на упаковці. Коли макаронні вироби зваряться, відкиньте їх на друшляк.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти