Як правильно вибирати продукти харчування в магазині: хитрощі шоперів та поради дієтолога

28 листопада 2021, 03:17
Від якості продуктів залежить ваше здоров'я.
супермаркет, Продукти, магазин
Як правильно вибирати продукти харчування в магазині / УНІАН

Правильно купувати продукт харчування - не означає вміти вибирати найбільш вигідний за ціною товар. Обов'язково потрібно звертати увагу на його якість, термін зберігання, його реальну необхідність і користь.

Главред зібрав поради досвідчених покупців і медиків, які допоможуть вам не тільки заощадить, але і вберегти ваше здоров'я.

Складайте список необхідних продуктів

Банальна, на перший погляд, рекомендація допоможе організувати покупку продуктів харчування і, зрештою, заощадить ваш час.

відео дня
  • Складайте прейскурант. Так буде набагато легше розпланувати ваші витрати.
  • Купуйте продукти харчування в супермаркетах, уникайте по можливості покупки в невеликих місцевих магазинах, кіосках і т. п.
  • Купуйте на ринках за потребою і тільки ті продукти, які краще купувати саме там. Наприклад, це такі продукти, як м'ясо, мед, ягоди, квашена капуста, огірки солоні та інші продукти, виробництво яких вимагає особливої ручної праці. Ніколи не забувайте, що на ринку відповідальність за якість продуктів нижче, ніж в магазинах.
  • Купувати вранці вигідніше, тому що в цей час продукти зазвичай свіжої, а в деяких магазинах і зі знижкою.
  • Не вирушайте за покупками на голодний шлунок. Зайвий апетит в магазині може вплинути на Вашу адекватність.

Як перевірити якість продуктів харчування в магазині

У магазині не завжди можна перевірити продукт за органолептичними показниками, але зате виробник повинен надати всю необхідну інформацію на пакувальному матеріалі.

Уважно вивчайте склад продуктів

Остерігайтеся продуктів харчування, у яких в складі великий перелік харчових добавок. Але при цьому не забувайте, що багато недобросовісні виробники приховують істинний склад, тому іноді необхідно провести додаткову перевірку якості своїми силами.

  • Великий термін зберігання часто говорить про наявність великої кількості консервантів.
  • Менше довіряйте красивим етикеткам, більше – своєму зору, нюху і дотику.
  • Уникайте покупок в "центральних" проходах, де можуть бути низькоякісні продукти, які хочуть скоріше збути. Принаймні, будьте обережні.
  • Продукт, що знаходиться на видному місці на прилавку, може мати короткий термін придатності або взагалі бути зіпсованим. Перевіряйте завжди термін придатності і якість продукту за місцем.
  • Ласкаве приманчива Назва продукту типу" сирок"," сметанка " і т.п. швидше за все говорить про ненатуральність продукту, до складу якого входить якийсь замінник. Будьте пильні.

Закуповуємося правильно - поради дієтолога

У матеріалі Healthline спеціаліст озвучив правила, якими не можна нехтувати при поході в магазин.

Сплануйте свій тиждень і напишіть меню на кожен день

Якщо ви збираєтеся обідати поза домом або пропускати вечері – не варто запасатися продуктами на тиждень з метою кожен день щось готувати самостійно.

Перевіряйте кухню перед походом в супермаркет

Перед походом за продуктами, проведіть інвентаризацію того, що у вас вже є в шафах і холодильниках. Це допоможе скоротити список, кількість харчових відходів і позбавить вас від думки: "потрібно ще ось це купити, але не пам'ятаю, їсть вдома чи ні".

читайте такожЯк правильно зберігати продукти в холодильнику і тримати його в чистотіЯкщо у вас залишилося зовсім небагато масла або круп, але на тиждень їх ще точно вистачить – ви зможете скоротити свої витрати і купити свіжі продукти в наступний раз. Обов'язково перевірте морозильну камеру - там можуть залишатися продукти з попередніх походів в магазин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти