Як правильно вибрати йогурт - поради медика

24 вересня 2021, 05:06
Йогурти в цілому, як продукти, які містять цукор, так само шкідливі, як і інші солодкі напої - саме так говорить лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.
Йогурт
Як правильно вибрати йогурт - поради медика / ua.depositphotos.com

При покупці йогурту потрібно звернути увагу відразу на кілька факторів. Про це заявив доктор медичних наук, лікар-дієтолог Михайло Гінзбург у коментарі Радіо Sputnik.

Перш за все варто переконатися, що продукт не містить надмірної кількості лактози, зазначив медик.

"У молоці міститься 5 відсотків цукру-лактози, яка так само шкідлива, як і інші цукру: фруктоза, сахароза і так далі. У йогурті має бути менше лактози в порівнянні з молоком, тому що в процесі бродіння частина лактози перетворюється в молочну кислоту", — сказав Гінзбург.

відео дня

За його словами, йогурти в цілому, як продукти, які містять цукор, так само шкідливі, як і інші солодкі напої.

"У йогурті корисно все, якщо це не цукор: біфідобактерії, кальцій, зручний для перетравлення білок", — зазначив Гінзбург.

Зате, каже медик, жирність молочного продукту не є таким пріоритетним показником, як прийнято вважати. Не потрібно прагнути включати в свій раціон тільки знежирені йогурти, впевнений дієтолог.

читайте такожЙогурт і "молочка" впливають на тиск: що відбувається

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти