Як правильно закінчити відносини: безконфліктні способи на всі випадки життя

22 березня 2023, 13:36
Насправді немає правильного чи "найкращого" способу розлучитися. Усі стосунки різні, і кожна людина у стосунках різна.
Як пережити розставання
Як пережити розставання / Pixabay

Коли ми закохуємось, ми часто віримо, що стосунки триватимуть вічно. Ми завжди сподіваємося, що він - той самий, що цього разу все буде по-іншому, і що ніщо не може розлучити вас.

Тим часом стосунки закінчуються з різних причин. Конфлікт є однією з поширених причин, але іноді він включає й інші причини, які означають припинення стосунків з кимось, кого ви все ще любите. Коли це трапляється, ви повинні навчитися розлучатися з коханою людиною.

Як розлучитися з людиною якого любиш

  • Визнайте, що це зашкодить обом
  • Поговоріть віч-на-віч
  • Будьте чесними, але не надто
  • Не відповідайте на скандал
  • Створіть дистанцію
  • Будьте співчутливими
  • Не соромте і не звинувачуйте іншу людину

Чому і як відбуваються розставання?

Більшість з нас вступають у стосунки з надією, що нам ніколи не доведеться їх припиняти. Шлюб, зокрема, будується на передумові, що він буде існувати "поки смерть не розлучить нас".

відео дня

Загальні причини розривів включають особистісні відмінності, відсутність часу, проведеного разом, невірність, відсутність позитивних взаємодій між парою, низьке сексуальне задоволення та низьку загальну задоволеність стосунками.

Як правильно розлучитися

Насправді немає правильного чи "найкращого" способу розлучитися. Усі стосунки різні, і кожна людина у стосунках різна. Від вас залежить, як врахувати особистість, потреби та почуття вашого партнера.

Визнайте, що це ніколи не буває легко

Зрозумійте, що немає безболісного способу розлучитися. Ми всі хочемо, щоб ми могли закінчити відносини без будь-якого болю або страждань. Але якими б не були стосунки, їх офіційне припинення зашкодить обом сторонам. Як тільки ви визнаєте, що буде біль, ви можете бути готові до наслідків.

Зробіть це обличчям до обличчя

Якщо вас коли-небудь кидали по смс або електронній пошті (або якщо вас взагалі обманювали), ви знаєте, як це, коли тобі приділяють так мало уваги, що інша людина навіть не спромоглася сказати тобі про це особисто. Навіщо робити те саме з іншою людиною?

Ваш партнер заслуговує на гідну розмову віч-на-віч. Інтимна обстановка, можливо, краще, але якщо ви турбуєтеся про те, що ваш партнер може показати бурхливу реакцію, громадське місце буде безпечніше.

Будьте чесними, але не вдавайтеся в подробиці

Загалом, люди хочуть знати, чому їх кидають. Хоча "ти жахливий у ліжку" або "у тебе немає амбіцій " може здатися чесною відповіддю, це насправді не зберігає самооцінку чи гідність вашого партнера.

Використання рефлексивних речень, таких як "я не відчуваю, що ми сексуально сумісні" або "я не думаю, що наші довгострокові цілі збігаються", є найкращим способом висловити свої почуття. Не розігруйте те, що інша людина зробила неправильно, і не використовуйте кліше на кшталт "це не ти, це я".

Не піддавайтеся на суперечки і протести

Якщо розставання стало несподіванкою для іншої людини, вона може спробувати сперечатися, протестувати або наводити причини, чому вам слід залишитися разом і спробувати ще раз. Якщо ви перебуваєте на межі розриву, вже ніщо не зможе відновити або оживити відносини. Поступка лише відстрочить неминуче.

Зробіть чисту перерву

Не кажіть "давай залишимося на зв'язку". Щоб відійти від романтичних стосунків, потрібно уникати подальших емоційних труднощів з колишнім партнером. Можливо, в майбутньому ви знову станете друзями, але зараз не час розглядати таку можливість.

Проявіть співчуття

Висловіть свій смуток з приводу розставання і розкажіть про хороші моменти, проведені разом. Бути кинутим дуже погано. Ви можете трохи пом'якшити удар.

Скажіть щось на кшталт: "Ти так багато навчив мене в кулінарії, і завдяки тобі я готую краще". Ви хочете, щоб інша людина відчувала, що вона позитивно вплинула на ваше життя, незважаючи на закінчення відносин.

Уникайте звинувачень чи сорому

Не перетворюйте іншу людину на "поганого хлопця". Ніхто не ідеальний. У вас теж є недоліки, і перетворення вашого колишнього партнера в злу фігуру марно (крім очевидних випадків насильства, але це не ті відносини, про які ми говоримо тут).

Краще вирішити свої почуття навколо того, що було зроблено, а не того, хто він чи вона є.

Дайте собі час погорювати

Навіть якщо ви розірвете стосунки, настане період горя, смутку та болю. Це одна з найскладніших частин у тому, щоб зрозуміти, як розлучитися з коханою людиною.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти