Як правильно заморожувати яйця на зиму: важливі поради від досвідчених господинь

7 серпня 2023, 16:38
Щоб не купувати яйця в магазині, багато господинь запасаються зарання. І тут важливо знати деякі секрети, аби заморожування яєць було ефективним.
яйца
Чи можна заморожувати яйця в шкаралупі? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Заморожування їжі є популярним способом зберігання продуктів на тривалий термін. Серед різноманіття продуктів господині досить часто заморожують і яйця, адже в теплу пору року кури дуже гарно несуться, а коли приходять холоди, кури можуть перестати приносити яйця. Щоб не купувати яйця в магазині, багато господинь запасаються зарання. І тут важливо знати деякі секрети, аби заморожування яєць було ефективним. Главред розповідає, як правильно заморожувати яйця на зиму.

Чи можна заморожувати яйця в шкаралупі?

Мабуть, було б дуже зручно кинути коробку з яйцями у морозильну камеру і більше не згадувати про них, допоки не прийде час готувати щось смачненьке. Втім, яйця не можна заморожувати в шкаралупі. Уся справа в тому, що під час заморожування об'єм води всередині яйця збільшується. У результаті шкаралупа може тріснути. Тож після розморожування потрібно буде мити морозилку.

Після цього у багатьох господинь виникає питання, то чи можна заморозити сирі яйця? Так, можна. Далі ділимось секретом, як правильно потрібно це робити.

відео дня

Як заморозити сирі яйця?

Для того, щоб заморозити сирі яйця, їх потрібно розбити у миску та перемішати, щоб білок та жовток з'єдналися. Після цього збиті яйця потрібно перелити у формочку для льоду та заморозити. За потреби, можете брати яєчні кубики та готувати із них улюблені страви.

Ви також можете заморожувати окремо білки та жовтки. Як правильно це робити, читайте нижче.

Як заморожувати білки?

Процес заморожування сирих яєчних білків не потребує ніяких зусиль. Білки не потрібно збивати. Просто перелийте їх у формочку для льоду та заморозьте. Коли білки перетворяться на кубики, можете перекласти їх у зіп-пакети та використовувати за потреби. Зауважимо, що білки краще розморожувати у холодильнику.

Як заморозити жовтки?

Під час заморожування сирим жовткам потрібно приділити трохи більше уваги, аніж білкам. Уся справа в тому, що під час заморожування сирі жовтки стають гелеподібними. Тому, щоб уникнути цієї проблеми, потрібно на одну склянку (200 мл) жовтків додати сіль (0,5 чайної ложки) або цукор (1,5 чайної ложки). Після цього жовтки переливаємо у формочку для льоду та заморожуємо.

Скільки можна зберігати яйця у морозилці?

Оптимальний термін зберігання яєць залежить від того, як саме ви їх заморожували. Якщо яйця заморожені цілими, рекомендований термін зберігання зазвичай складає близько 4-6 місяців.

Якщо ви вирішили розділити яйця на білки та жовтки перед заморожуванням, їх термін зберігання трохи інакший. Білки можна зберігати у морозильній камері приблизно 9-12 місяців, а жовтки – від 2 до 4 місяців.

Важливо зазначити, що після розморожування яйця можуть змінити текстуру та структуру, тому вони більше підходять для використання у випічці, омлетах, бутербродах та інших стравах, які потребують термічної обробки.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти