Як правильно заварювати чай: 6 основних правил, які зроблять напій неперевершеним

29 грудня 2023, 10:57оновлено 3 січня, 19:45
Лише кілька секретів здатні зробити чай надзвичайно смачним.
Чай, девушка
Як правильно заварювати чай/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Чай є дуже популярним напоєм, який більшість з нас вживає ледь не кожен день. Але не усім відомо, як смачно і правильно заварити чай, щоб повністю розкрити його нотки і зробити напій неперевершеним.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Загадка для найуважніших: потрібно за 5 секунд знайти чоловіка на малюнку

Насправді якихось "таємних і глибоких секретів" у цьому процесі немає. Є просто низка простих правил, дотримуючись яких вдасться зробити напій надзвичайно смачним.

відео дня

6 правил, як правильно заварювати звичайний чай

1. Важлива якість води

Якість води, яку ми використовуємо для заварювання чаю, має важливе значення, адже це основа нашого напою. Варто брати м’яку питну воду (наприклад, бутильовану). Мінеральна вода для цього не підійде. Якщо ж ви плануєте використати воду з-під крана, тоді її потрібно спершу добре відстояти.

2. Воду потрібно кип’ятити лише раз

Воду для приготування чаю не можна кип’ятити кілька разів, адже це вплине на смак готового напою. При цьому довго кип’ятити воду теж не треба: як тільки бачите, що на поверхні з’явилися бульбашки – варто вимикати.

3. Посуд потрібно прогріти

Перед тим, як класти заварку і заливати воду в посудину, де ви будете заварювати чай, цю ємність спершу потрібно прогріти. Для цього туди треба налити трішки окропу і сполоснути її цим окропом.

4. Потрібно заварювати чай метолом проливів

У чому полягає цей метод? Насправді у такому способі заварювання немає нічого складного. Спершу потрібно у прогрітий заварник насипати заварки (зазвичай достатньо чайної ложки на 150-200 мл води). Далі залити трішки води, щоб вона лише покривала заварку, і через кілька секунд злити воду. Цю першу воду не вживаємо – так ми просто промиваємо і розпарюємо заварку, готуємо її до основного заварювання.

Після цього знову заливаємо чай водою, чекаємо, поки чай настоїться, і розливаємо по чашках. Далі цей чай можна заварювати ще – поки ви не відчуєте, що він уже починає втрачати смак. Усі наступні рази потрібно витримувати довший час для заварювання.

5. Не залишати воду у заварнику

Після того, як чай настоявся і його розлили по чашках, не можна залишати якусь кількість води у заварнику. Напій потрібно розливати по чашках без залишку. Якщо заварку перетримати у воді, то напій буде гірчити і пити його буде неможливо.

6. Вживати напій свіжим

Чай потрібно вживати теплим і свіжим.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти