Як перетворити волосся в рідкий шовк: 4 копійчаних домашніх маски для волосся з яєць

19 лютого 2023, 12:11
Яєчна маска, приготована в домашніх умовах, не поступається за якістю магазинній, а багато в чому навіть перевершує розрекламовані косметичні продукти.
Дівчина, яйця
Як правильно робити маску з яйця для волосся / pexels.com

Маски для волосся з яйця готують з незапам'ятних часів – користь цього продукту для організму при вживанні в їжу неоціненна, тому і експериментували з використанням білка та жовтка в косметичних цілях вкрай охоче. До того ж у яйця є одна перевага – при всій його користі, вартість домашніх масок для волосся на його основі становить сущі копійки.

Правда, однозначно відповісти на питання "Що краще для волосся білок або жовток" практично неможливо – обидві частини яйця мають свої переваги для локонів. Наприклад, яєчний білок містить вітамін Н, більш відомий, як біотин. Цей мікроелемент відповідає за синтез природного колагену. І хоч білок в чистому вигляді в яєчних масках для волосся використовують нечасто, він має важливу функцію – регулює та балансує корисні речовини в організмі, і стимулює ріст волосся.

Як яєчний жовток впливає на волосся косметологам, трихологам і тим, хто вже експериментував з цим інгредієнтом для виготовлення домашньої косметики, давно відомо – вітамінний коктейль, що складається з вітамінів А, Е, D і групи В, живить сухе і ламке волосся, схильнк до випадіння. Корисні речовини, які містяться в жовтку, стимулюють кровообіг шкіри голови, що сприяє росту волосся та його відновленню, якщо локони пошкоджені впливом фарби або прямих сонячних променів.

відео дня

Як правильно робити маску з яйця для волосся: 4 копійчаних рецепта

Перш ніж приступити до виготовлення маски для волосся з яйця, запам'ятайте два важливих правила: використовувати виключно свіжі продукти, і не заготовлювати маску про запас. Засіб необхідно наносити на волосся відразу після приготування.

  • Яйця + мед

Склад: 2 яєчних жовтки, 1 ст. л. рідкого меду, 1 ч. л. рослинного масла (оливкового або кокосового).

Відокремити жовтки від білків і злегка нагріти на водяній бані до комфортної температури (стежте, щоб яйце не згорнулося). Додайте мед і масло, вимішуйте до однорідності. Готову маску нанести на годину на волосся, потім змити теплою водою з натуральним шампунем. Маска для волосся з яйця і меду має зволожуючий і живильний ефект для волосся. Її можна використовувати в якості профілактичного заходу від ламкості і сухості.

яйце
Що робить яйце з волоссям / pexels.com
  • Яйця + реп'яхова олія

Склад: 2 яйця, 2 ст. л. реп'яхової олії, 50 мл кефіру (чверть склянки).

Всі інгредієнти необхідно використовувати при кімнатній температурі. Виделкою або віночком збийте яйця до утворення густої світлої піни. Додайте масло і кефір, акуратно розмішайте. Маска для волосся з яйця від випадіння готова! Тепер нанесіть її на локони під харчову плівку і рушник, масажуючи шкіру голови. Тримати яйце на волоссі необхідно годину, потім – змити водою і шампунем. Така маска стимулює волосяні фолікули, допомагає від випадіння волосся і додасть шевелюрі густоти.

  • Яйце + лимон

Склад: 1 яйце, 100 мл кефіру (половина склянки), сік половини лимона (свіжовичавлений).

Змішайте всі інгредієнти в глибокій ємності, і нанесіть їх на шкіру голови. Також розподіліть засіб по всій довжині волосся, "розчісуючи" пасма руками. Маску для волосся з яйцем і лимоном радять змивати прохолодною водою через годину після нанесення. Вона насичує волосся корисними мікроелементами. Найбільший ефект вона має на жирне волосся - голову мити знадобиться рідше, а локони при цьому будуть виглядати здоровими і доглянутими.

яйце
Як користуватися яйцем для волосся / pexels.com
  • Яйце + желатин

Склад: 1 яйце, 1 ст. л. желатину, 50 мл теплої води (чверть склянки).

Розведіть желатин в теплій воді до повного розчинення. Збийте яйце віночком до утворення світлої однорідної піни. Перемішайте з желатином, нанесіть маску по всій довжині. Особливу увагу варто приділяти кінчикам волосся - якщо вони січуться, використання маски 1-2 рази в тиждень допоможе протистояти цій проблемі. Змивати яєчну маску з желатином потрібно через 20 хвилин – спершу просто теплою водою, потім водою з шампунем.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти