Як приготувати куряче стегно: найлегші і швидкі способи

16 серпня 2023, 12:39
5649
Курячі стегна - дуже універсальний продукт. Його можна готувати різними способами і всі вони смачні.
еда_помідори_мясо_куріца_картофель_картошка_лимон
Курячі стегна трохи жирніші в порівнянні з курячою грулкою / 1zoom.ru

Якщо ваш щотижневий список покупок зазвичай включає упаковку курячих грудок, настав час переглянути вибір. Курячі стегна - це ніжна і смачна альтернатива звичайним курячим грудкам без кісток і шкіри. Хоча в них трохи більше жиру і калорій, ніж у грудках, завдяки більш високому вмісту жиру вони все ще багаті білком.

Є способи приготування, що дозволяють звести жир і калорії до мінімуму.

Як найкраще готувати курячі стегна:

відео дня

Як готувати стегно куряче

Кожен спосіб приготування курячих стегенець дає чудовий результат. Проте, деякі страви виходять краще при певних способах приготування, тому використовуйте це керівництво Главреда, щоб зробити правильний вибір для своєї страви.

Як приготувати курячі стегна в духовці

Курячі стегна без кісток — це найшвидший варіант приготування, а запікання стегон зі шкірою в духовці може дати хрустку поверхню навіть без курячої шкіри. Завдяки рівномірному нагріванню духовки, м'ясо на кістці також може приготуватися рівномірно.

1. Розігрійте духовку. Нагрійте духовку до 200 градусів і поставте решітку посередині духовки.

2. Приправте стегна будь-якою начинкою, маринадом або соусом за вашим бажанням. Помістіть курячі стегна в скляний або керамічний посуд, придатний для духовки.

3. Скільки за часом запікати курячі стегна? Запікати до готовності. Курячі стегна без кісток і шкіри готуються швидко, від 15 до 20 хвилин, залежно від розміру. Стегна з кісткою, однак, вимагають трохи більше часу, від 25 до 30 хвилин. Використовуйте термометр для вимірювання внутрішньої температури стегон. Вони готові, коли температура досягає 75 градусів.

4. Дайте відпочити. Вийміть блюдо з духовки і дайте курці відпочити 5-10 хвилин перед подачею. Це допоможе м'ясу зберегти якомога більше вологи, щоб білок не висихав, коли ви його нарізаєте.

Як приготувати курячі стегна на сковороді

Для страв на сковороді курячі стегна - неймовірно смачний і швидкий варіант приготування, особливо без кісток і без шкіри. Ви можете використовувати стегно з кісткою, але майте на увазі, що буде потрібно додатковий час для приготування. Інші інгредієнти на сковороді, такі як овочі або крупи, можуть переваритися за час, необхідний для приготування курки.

1. Розігрійте сковороду. Нагрійте трохи оливкової олії екстра верджин в каструлі на середньому вогні.

2. Помістіть курку в каструлю. Як тільки курка буде приправлена і сковорода добре нагріта, покладіть курку шкірою вниз на сковороду. Намагайтеся не переповнювати каструлю; соки створять паровий ефект і запобігають появі хрусткої скоринки і підрум'янення шкіри.

3. Скільки треба смажити курячі стегна на сковороді? Переверніть курку. Через 5-7 хвилин переверніть курку. Готуйте ще 5-7 хвилин або поки внутрішня температура не досягне 75 градусів. Курячі стегна з кістками можуть зайняти більше часу для приготування, щоб досягти цієї температури.

4. Дайте відпочити. Коли курка прогріється, вийміть її з каструлі і дайте стегнам постояти 5-10 хвилин.

Як готувати курку в мультиварці

Хоча ви можете просто "налаштувати і забути", щоб приготувати курку в каструлі швидкого приготування, ми рекомендуємо спочатку використовувати режим тушкування, щоб отримати приємну хрустку скоринку на м'ясі, особливо на стегнах зі шкірою. Якщо ви готуєте курячі стегна з кістками, додайте трохи додаткового часу, щоб вони повністю просмажилися.

1. Розігрійте масло в режимі "Тушкування". Увімкніть повільну плиту на режим "Тушкування", додайте трохи оливкової олії і дайте їй нагрітися, перш ніж додавати курку.

2. Обсмажити курку. Додайте приправлену курку і готуйте, перевертаючи один раз, поки злегка не підрум'яниться з обох сторін, по 2-3 хвилини з кожного боку.

3. Збільште тиск. Закрийте і зафіксуйте кришку. Готувати при високому тиску 8 хвилин.

4. Дайте відпочити. Послабте тиск, а потім дайте стегнам постояти 5-10 хвилин перед подачею.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти