Як приготувати манку на молоці: смак дитинства нагадає про безтурботність

15 березня 2023, 16:36
Манна каша - одна з найніжніших круп, що асоціюються з дитинством. В її приготуванні є кілька важливих особливостей, їх бажано врахувати.
Як приготувати манку на молоці
Як приготувати манку на молоці / колаж фото pexels.com

Для того, щоб приготувати манну кашу приємної консистенції і смаку, потрібно знати особливості пропорцій і часу приготування. Цей вид крупи, як і багато інших можна приготувати і на молоці і на воді. Головне - не переварити.

Скільки за часом треба варити манну кашу - необхідна умова

Час варіння каші і дії під час нього - дві найважливіших умови. Для того, щоб каша була в міру густою, необхідно враховувати не тільки пропорції, але і величину вогню, а також час. На маленькому вогні манна каша вариться близько 5-7 хвилин. Бажано витримувати цей час, тому що він найоптимальніший.

Як приготувати манку на молоці - простий рецепт

Манну кашу на молоці воліють ті, хто любить більш насичений смак. На молоці крупа виходить також більш жирною, ніж на воді.

Для того, щоб її приготувати, необхідно розуміти пропорції. Як правило, на один стакан молока використовують одну столову ложку манки.

Молоко необхідно довести до кипіння і відразу після цього зменшити вогонь. У цей момент починається найвідповідальніше завдання - манку потрібно всипати дрібною цівкою при цьому постійно помішуючи. Тільки постійне перемішування може допомогти уникнути грудочок, які всі так не люблять.

Як варити манку на воді - простіше нікуди

Манка на воді - смачна і проста страва, коли вдома практично нічого немає. Як і в рецепті з манкою на молоці - для початку необхідно довести воду до кипіння. Для того, щоб манка була більш насиченою - краще додати в воду цукор. Відразу після кипіння, за стандартом, зменшуємо вогонь і всипаємо крупу, постійно помішуючи. Пропорції приготування манної каші на воді абсолютно такі ж, як і на молоці: 1 столова ложка крупи на 1 склянку води.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти