Як приготувати омлет з одного яйця: бюджетний і смачний сніданок забезпечений

20 лютого 2023, 16:38
Сніданок - одна з найбільш важливий частин дня, яка впливає на продуктивність і енергійність людини. Як приготувати смачний омлет - розповімо далі.
омлет
Як приготувати омлет з одного яйця / pixabay.com

Яйця на сніданок у будь-якому вигляді - традиційна і хороша ідея. Часто з них готують не тільки яєчню, а й омлет. Про те, як це зробити, якщо в холодильнику одне яйце чи немає молока - Главред розповість сьогодні.

Як приготувати омлет з одного яйця - це можливо

Поживний і смачний омлет можна приготувати навіть якщо в холодильнику всього одне яйце. Для того, щоб це зробити - необхідно яйце, молоко (4 ст. ложки), борошно (2 ст. ложки) і трохи зелені.

Почніть приготування зі збивання яйця до легкої піни, можна додати трохи солі. Потім по черзі влийте молоко, перемішайте і акуратно всипте борошно. Розмішайте суміш до однорідного стану і приступайте до обсмажування. Також можна додати зелень.

Примітка: якщо суміш виходить занадто густою - можна додати кілька ложок мінеральної води.

Що додати в омлет замість молока - на випадок, якщо інгредієнта не виявилося

Не варто скасовувати омлет в меню на сніданок, якщо у вас немає молока. Цю просту страву можна приготувати і без нього.

Пишність і ніжність омлету не зміниться, якщо молоко в рецепті замінити на невелику кількість кип'яченої води. Також смак аж ніяк не стане гірше, якщо в омлеті не буде рідини, крім збитих яєць і тільки. Головне, не забувати робити смак цікавіше спеціями.

Як приготувати омлет щоб він не підгорів - головний секрет обсмажування

У приготуванні омлету без пригорання грають роль два фактори - збивання яєць і якість сковороди.

Ідеальним посудом для приготування цієї страви вважається чавунна сковорода з товстим дном і антипригарним покриттям. У разі, якщо ваша сковорода з алюмінію - її можна прожарити з сіллю або приготувати омлет в духовці.

Що стосується яєць - найрідше пригорають яйця, які з іншими інгредієнтами збивалися вінчиком, а не міксером. Кремова текстура, на відміну від пінної - має менше шансів підгоріти.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти