Як приготувати солодку наливку з полуниці: поради та рекомендації

28 червня 2022, 10:45
Поки спека і не думає спадати, що може бути краще, ніж дістати з льоху пляшечку прохолодної і соковитої наливки з полуниці? І випити чарочку.
Полунична наливка
Як приготувати солодку наливку з полуниці: поради та рекомендації / ua.depositphotos.com

Навряд чи хто буде сперечатися, що полуниця ‒ чи не найпопулярніша літня ягода. Хтось вважає за краще вживати її в чистому вигляді. Хтось - з вершками або з морозивом. Але гурмани знають, що наливка з полуниці ‒ нереально смачна річ.

Фахівці вироблять два основних рецепта: полунична наливка без горілки і, відповідно, більш міцний ‒ полунична наливка на спирту. Розглянемо обидва варіанти по порядку

Наливка з полуниці без горілки

Беремо або свіжу, або заморожену полуницю (сорт взагалі ніякої ролі не грає). Але потрібно витратити якийсь час, щоб перебрати ягоди ‒ погані відправити в сміття, а залишити тільки стиглі і соковиті. Потім все, що залишилося, ретельно відмити і відірвати "хвостики" ‒ для того, щоб у фінальному продукті, не з'явився, не приведи небеса, присмак землі. Але це в разі, якщо ягоди свіжі. Якщо ж вони заморожені, то, ясна річ, спершу полуницю потрібно розморозити, а потім використовувати ‒ причому разом з талою водою.

відео дня

читайте такожЯк приготувати смачну вишневу наливку без горілки: поради господиням

Полуниця, наливка

Що потрібно для полуничної наливки:

  • ягоди - два кілограми;
  • цукор - 800-900 грам.

Рецепт:

  • Трилітрову посудину простерилізувати окропом і витерти насухо, потім помиту полуницю туди і зверху ‒ цукор.
  • Посудина енергійно струснути вгору-вниз, потім на нєї ‒ шматок марлі. На дві-чотири доби поставити далеко від будь-кого освітлення - туди, де температура в діапазоні 18-25 градусів за шкалою Цельсія.
  • Як тільки піде процес бродіння (буде чутно шипіння, поверхня спіниться, з'явиться кислувате амбре), то негайно змінити марлю гідрозатвором або хірургічною рукавичкою (причому обов'язково голкою або шпилькою зробити акуратний прокол одного з пальців). Потім щільно закрити стики - для того, щоб в банку ні в якому разі не потрапило повітря.
  • Залежно від температури приблизно через п'ятнадцять-сорок діб процес бродіння закінчиться ‒ і тоді або рукавичка опаде, або гідрозатвор остаточно не буде більше пускати бульбашки. Беремо шматок марлі, складаємо вдвічі. Потім шматок вати і через все це фільтруємо напій.
  • Всю рідину потроху розливаємо в судини і дуже щільно закриваємо. Потім знову ставимо в темне місце ‒ але вже щоб температура була 10-16 градусів за шкалою Цельсія.

читайте такожНайсмачніше королівське вишневе варення: чудово простий рецепт

Зберігається все це добро від двох до трьох років. Міцність - від 11 до 14 градусів.

Полуниця, наливка

Наливка з полуниці на спирту:

Що потрібно:

  • полуниця - кілограм;
  • цукровий пісок - кілограм;
  • самогон, горілка, спирт, розведений водою до 40-45 градусів – приблизно пів літра.
Полуниця, наливка

Рецепт

  • Ягоди акуратно розрізати на дві частини, складувати в посудину, додати півкіло цукру, а потім енергійно посмикати вгору-вниз
  • Обв'язати банку зверху марлею і поставити в малоосвещенное місце (де буде приблизно 18-25 градусів за шкалою Цельсія) на термін від двох до чотирьох діб.
  • Як тільки виступить піна і почується шипіння в посудині, то швидко встановити на нього водяний затвор або, знову ж медичну рукавичку з отвором.
  • Засікти по таймеру від десяти до дванадцяти діб. Потім долити спирту або самогону і досипати ще півкіло цукру, а потім ‒ ретельно перемішати.
  • Дати відстоятися в темному і холодному місці терміном від дванадцяти до шістнадцяти днів (раз в день енергійно трясти). Потім осад добре пропустити через ватно-марлевий фільтр. Готовий продукт розподілити по судинах. Вс е- найближчі три роки можна спокійно вживати продукт.

Така полунична наливка виходить трохи міцніше попередньої (16-18 градусів), але все ще відмінно пахне ягодами, а не спиртом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти