Як приготувати суші вдома: нові легкі суші від японського шефа

7 вересня 2023, 00:21
Японський шеф кухар ділиться новими видами суші, які легко приготувати вдома.
Як зрозуміти, що суші і роли погані
Вдома теж можна влаштувати справжнє суші-свято / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Любите суші, але вам не терпиться приготувати суші вдома? Японський кухар і автор книг Наміко Хірасава Чен запевняє, що кожен може приготувати смачні і красиві суші на власній кухні. І часто для цього потрібно всього кілька інгредієнтів і базові методи.

Що таке суші?

Перш за все, слово суші на японській мові насправді означає "Кислий рис". Щоб приготувати чудові суші, потрібно почати з рису.

відео дня

Рис для суші будинку вариться також, як і звичайний. Необхідно спочатку зварити японський короткозернистий рис для суші, а потім заправити його підсолодженим рисовим оцтом. Як тільки рис трохи охолоне, надати йому форму для приготування суші.

Залежно від стилю суші, їх можна прикрасити або начинити різними інгредієнтами, такими як морепродукти (як сирі, так і варені) та овочі.

Інгредієнти для приготування суші в домашніх умовах

Рис для суші. Вам знадобиться японський короткозернистий рис, рисовий оцет, цукор і сіль. Японський шеф часто додає ламінарію для додаткового аромату, але це необов'язково.

Норі (водорості). Щоб отримати норі найвищої якості, шукайте найдорожчий варіант, доступний у місцевих азіатських продуктових магазинах або в Інтернеті.

Що можна покласти в суші вдома? В Японії морепродукти (сирі або свіжі) є основним інгредієнтом суші. Популярний вибір - лосось, тунець, креветки, восьминоги і т.д. в деякі види суші також входять такі овочі, як морква, огірок, редис дайкон, листя шисо і т.д. залежно від суші ви, безумовно, можете використовувати будь-які інгредієнти, яким віддаєте перевагу. Наприклад, багато служб доставки експериментують з крабовими паличками, сирами, консервами, за типом креветки або м'яса криля.

Акомпаніменти для суші. Ми часто подаємо соєвий соус, васабі та Гарі (маринований імбир) разом із суші.

Інструменти, які вам знадобляться для приготування суші вдома

Килимок для суші. Якщо ви готуєте суші-рол, бамбуковий килимок для суші стане відмінним інструментом для розкочування суші.

Гострий ніж. Якісний гострий ніж дозволяє нарізати суші ідеальної форми.

Отже, які ж варіанти суші можна приготувати вдома.

Макі

Напевно, найлегшим в приготуванні ролів вважається рол Маки. Він може бути вегетаріанським, де йде тільки веганський сир і овочі. А може мати різноманітні рибні начинки.

Для початку вам знадобиться лише кілька інгредієнтів, таких як тунець, огірок, норі та японський короткозерновий рис. Звичайно, ви можете додати будь-які інші начинки, які вам подобаються. Спробуйте яєчний скрамбл, авокадо, морквяні смужки, кімчі або смажений на сковороді тофу для домашніх рулетів суші.

1694034529-8455.jpg
Маки-роли легкі в приготуванні. Фото Pixabay

Темакі

Теж відмінний варіант домашніх ролів. Якщо коротко, то з норі формується в конверт, куди можна скласти рис і решту начинку за смаком.

Все - рис для суші, норі і начинки — можна приготувати заздалегідь. За столом кожен готує суші вручну з улюбленої суміші інгредієнтів. Переконайтеся, що у вас достатньо, щоб задовольнити всіх.

1694034630-8191.jpg
Цей варіант суші-відмінний варіант для компанії. Фото Pixabay

Оторо суші

Нарізана сира риба поверх рисової подушки для суші, суші оторо - найкращий спосіб насолодитися цінною частиною тунця або лосося. Злегка обсмажений тунець додасть неперевершений смак умами.

Оторо-суші для гурманів
Оторо - суші для гурманів / Дзен.РП

Суші болл або Темарі суші

Суші Темарі - це наймиліші суші, які можна легко приготувати вдома. Ці кулясті суші, прикрашені різноманітними яскравими начинками, часто подають під час таких подій, як Хінамацурі (день дівчат) в Японії. Діти обожнюють ці суші-кульки. Вони роблять чудову закуску, яку можна подати на вечірці або обіді! Вам знадобиться всього лише поліетиленова плівка, щоб надати суші красиву форму.

На плівку потрібно викласти рис, на рис - вашу улюблену начинку. Потім плівку з інгредієнтами потрібно закрутити в таку кульку і відправити охолонути в холодильник. Коли маса охолоне - розвертайте і наповнюйте ваші тарілки кольоровими кульками.

Суші-Темарі прикрасять будь-який стіл
Суші-Темарі прикрасять будь-який стіл / https://www.mochimommy.com/temari-sushi/

Чираші суші

Ця яскрава і святкова страва готується з рису для суші, змішаного з різними овочами, а зверху розкидані приготовані інгредієнти. Суші чіраші, буквально перекладається як "розкидані суші", - це традиційний стиль суші, який, як кажуть, надихнув сучасну миску сашимі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти