Як застосовувати оливкову олію: шість розумних способів

23 березня 2023, 12:10
Якщо ви подолаєте стереотип про те, що всі види масла шкідливі для вашого здоров'я, тоді ви зможете насолодитися універсальним використанням оливкової олії.
маслинове масло
.оливкова олія / ua.depositphotos.com

Незважаючи на величезну кількість статей, в яких стверджується про користь оливкової олії, багато хто все ще не наважуються використовувати цей диво-продукт.

Але якщо ви подолаєте стереотип про те, що всі види олії шкідливі для вашого здоров'я, тоді ви зможете насолодитися універсальним використанням оливкової олії першого віджиму і дізнатися, як вона може поліпшити смак різних страв.

Чим корисна оливкова олія і як її застосовувати

Найчастіше для наших салатів використовується оливкова олія першого холодного віджиму. У деяких випадках її також використовують у сковороді для смаження як більш здорову альтернативу іншим жирам та оліям. Цей, здавалося б, простий інгредієнт робить чудову роботу по поліпшенню смаку страви і акцентує увагу на нюансах, які дозволяють вам отримати гастрономічний досвід.

Багато країн люблять використовувати оливкову олію, оскільки вона неймовірно універсальна і може надати особливий смак кулінарії та їжі. Але чому ми рідше використовуємо оливкову олію в наших стравах? Давайте розглянемо, як використовувати оливкову олію в їжу.

5 способів використання оливкової олії для приготування смачних страв

Якщо ви хочете почати використовувати оливкову олію у своїх стравах і зробити її основною приправою у вашому домі, ось кілька чудових і креативних способів використання оливкової олії

1. Оливкова олія та яйця

Що можна готувати на оливковій олії? Ви коли-небудь пробували готувати яйця на оливковій олії? Якщо ні, то ви точно багато чого пропускаєте. Поєднання оливкової олії та вершкового масла при приготуванні яєць може допомогти надати яйцям додатковий аромат вершкового масла.

Крім того, зварити яйця-пашот з оливковою олією було б дуже просто, і після використання олії ви можете процідити її і зберегти для подальшого використання.

2. Оливкова олія та овочі

Один з найпопулярніших способів використання оливкової олії — покрити нею овочі та запекти їх. Цей тип приготування робить ідеальний гарнір для пікантних страв або навіть чудової, здорової закуски.

Крім того, ви можете змішати оливкову олію і бальзамічний оцет, щоб поліпшити смак і текстуру ваших салатів.

3. Оливкова олія та сир

Відмінний спосіб провести полудень і захід — випити келих холодного вина з сиром. А якщо ви хочете додати текстуру та кілька балансуючих нот, подумайте про те, щоб полити оливковою олією та витриманим бальзаміком. Додайте до своїх сирів трохи лимонного соку, цитрусових і каперсів, і все готово.

4. Оливкова олія та хліб

Занурення хліба в оливкову олію - це ще одна сенсорна подорож, яка вам сподобається. Оливкова олія найкраще поєднується з фокаччею та іншим щільним хлібом, оскільки вона зволожує та врівноважує текстуру та смак.

Крім того, ви також можете використовувати оливкову олію як основу для соусів. Додавання вершкового масла, анчоусів і навіть часнику може зробити ваш соус чистим, збалансованим і контрастним за смаком, який добре поєднується з хлібом.

5. Оливкова олія та інші страви

Крім головних претендентів, які ми перерахували вище, є ще сотні страв, з якими ви можете пограти. Оливковою олією також можна поливати супи та рагу, щоб збалансувати їх кислотність, текстуру, консистенцію та температуру. А в деяких випадках ви навіть можете використовувати оливкову олію для десертів, щоб зволожити торт.

Чудова річ в оливковій олії полягає в тому, що її властивості та делікатність підкреслюються найкраще в кожній страві.

Але крім кулінарного застосування, оливкова олія також використовується і в індустрії краси.

Як використовувати оливкову олію для волосся?

Оливкова олія може додати м'якості і зміцнити волосся, проникаючи в стрижень волосся і зберігаючи вологу. Блиск, який, як кажуть, походить від оливкової олії, може бути пов'язаний з тим, що олія розгладжує зовнішню кутикулу волосся.

Ви можете в кінцевому підсумку провести кілька експериментів, перш ніж знайти спосіб, який буде працювати для ваших потреб. Якщо ви ніколи не використовували оливкову олію для догляду за волоссям, ось як почати.

1. Почати з малого

Якщо ви ніколи раніше не експериментували з оливковою олією як засобом для волосся, використовуйте лише одну-дві столові ложки для першого лікування.

Скільки оливкової олії ви повинні використовувати, залежить від того, наскільки глибоко ви хочете зволожити і де. Для кінчиків потрібно не більше столової ложки.

Якщо ви обробляєте всю голову, вам знадобиться принаймні 1/4 склянки оливкової олії, особливо якщо у вас довге або дуже густе волосся.

2. Масаж

Втирайте масло глибоко у волосся протягом декількох хвилин. Ви також можете втирати її в шкіру голови, якщо у вас суха шкіра голови.

Для найбільш ефективного кондиціонування оберніть волосся шапочкою для душу і дайте олії просочитися протягом 15 хвилин або більше.

3. Промивши

Розчешіть волосся гребінцем з рідкими зубами, перш ніж змивати масло шампунем. Це полегшить подальше розчісування і укладання.

Ретельно вимийте шампунем і висушіть волосся, щоб побачити результати. Можливо, вам доведеться двічі помити шампунем, залежно від того, скільки ви нанесли.

У кондиціонуванні оливковою олією немає нічого шкідливого. Якщо ваше волосся недостатньо сухе, щоб потребувати щоденного зволоження, використовуйте її раз на тиждень або рідше для найкращих результатів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти