Як прочистити раковину: 3 способи влаштувати протяг в каналізації

16 лютого 2023, 08:51
Розповімо, які народні засоби підійдуть для очищення труб від "пробок" і згустків.
Як очистити злив в раковині
Як очистити злив в раковині / pexels.com

Засмічення в раковині - неприємність, яка з'являється в самий непідходящий момент. Перед тим, як прочистити слив в раковині або ванній потрібно знати кілька дієвих способів досягнення результату. Пропонуємо розібратися в засобах і способах очищення труби.

Як пробити забитий злив: механічні способи

Першим, що приходить в голову, коли забився злив в раковині або ванній – прочистити його вантузом або тросом. Якщо засмічення утворився в самому зливі або в коліні, то вантуз в сукупності з гарячою водою створить необхідний тиск і згусток піде в каналізацію. При цьому потрібно набрати в раковину гарячу воду, щоб вона покрила гумову частину вантуза. Після цього можна здійснювати поступальні рухи, створюючи вакуум під гумовим ковпаком. Важливо закрити тканиною або пробкою верхній злив в раковині, щоб повітря не виходило.

Якщо засмічення утворилося в трубі, що з'єднує раковину з каналізаційним стояком, то знадобиться трос. Чим можна пробити злив в цьому випадку? Тут знадобиться трос. Вони бувають різної довжини і товщини. Його вставляють в трубу і прокручують, щоб згусток зруйнувався і пішов в стояк.

відео дня

Для того, щоб прочистити раковину на кухні можна використовувати ці ж методи. Однак на кухні характер засмічення може бути іншим, так як в трубу потрапляють не тільки мило або волосся, що випало під час миття голови, але і жир із залишками їжі. Тому тут може допомогти хімічний спосіб очищення труби.

Як прочистити раковину на кухні і у ванній: хімічний метод

У продажу представлені різноманітні засоби, що дозволяють швидко і без фізичних зусиль прочистити труби в домашніх умовах. Вони бувають рідкі і порошкоподібні. Для того, щоб прочистити раковину на кухні, якщо вода не йде довго, знадобиться такий засіб. Його засипають в зливний отвір і заливають гарячою водою. Склад повинен постояти в трубі кілька годин, після цього можна промити все гарячою водою. Важливо виконати всі умови інструкції по застосуванню такого засобу.

Прочищаємо засмічення в раковині: народні способи

Прибрати згусток з труби можна народними засобами, які є в кожному будинку. Як прочистити каналізацію содою і сіллю? На це питання є кілька відповідей, про які ми розповімо далі:

  • прочистити раковину на кухні або у ванній, якщо не йде вода можна за допомогою киплячої води, її заливають в злив і залишають на кілька хвилин, а потім промивають проточною водою;
  • міцний соляний розчин допоможе позбутися від "пробки" в трубі, його заливають в слив, а потім працюють вантузом;
  • ефективним засобом буде сода і оцет – соду у великій кількості засипають в слив, заливають невеликою кількістю води, а потім доливають 1 стакан оцту, в трубі повинна відбутися реакції гасіння соди, коли шипіння закінчиться, можна промити все проточною водою.

Також для прочищення зливу в домашніх умовах використовують каустичну соду. Її засипають в слив і заливають окропом. Склад повинен постояти в трубі 15 хвилин і більше, а потім трубу можна промити гарячою проточною водою.

Як не допустити засмічення в раковині

Профілактика-найкращий метод збереження чистих труб. Тому важливо пам'ятати, що засмічення і "пробки" в трубах утворюються після того, як в них потрапляє багато жиру, харчових відходів, волосся та іншого сміття. Щоб не допустити появи неприємностей на сливи раковин і ванни потрібно встановити сіточки, які запросто утримають сміття, а також краще забути про те, щоб виливати жир зі сковороди або каструлі в раковину.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти