Як перевірити сир запальничкою: незвичайний спосіб відрізнити неякісний продукт

23 травня 2023, 16:42
На полицях магазину можна зустріти як і сирний продукт, так і справжній сир. Дізнайтеся, чи шкідливий сирний продукт і як його відрізнити від якісного продукту.
Як перевірити сир запальничкою
Як перевірити сир запальничкою / колаж: Главред, фото: instagram magpiecheese / скріншот з відео

Сир - досить улюблені ласощі великої кількості людей. Однак виробники не завжди дотримуються високої якості і використовують шкідливі продукти. Ми розповімо в чому відмінність сирного продукту від сиру і як його перевірити.

У чому відмінність сирного продукту від сиру - різниця якості

Уміння відрізнити сирний продукт від якісного сиру важливо для кожної людини, а особливо для тих, хто не хоче потрапити в пастку виробника.

Основною відмінністю сиру від сирного продукту є вид використаного у виробництві жиру.

відео дня

Сирний продукт, як правило, містить замінник молочного жиру, а сир, відповідно - молочний жир. Робиться це для того, щоб виробник зміг збільшити можливості шляхом підміни сировини.

Чи шкідливий сирний продукт - яку загрозу він несе

Незважаючи на безліч розмов і суперечок, прямої шкоди організму сирний продукт завдати не може, проте це не робить його корисним. Сирний продукт може бути і зовсім не небезпечним, якщо в його виробництві використовують олії (пальмова і кокосова) високої якості, що найчастіше неможливо. Як підсумок, якщо вживати такий сир постійно, рано чи пізно можуть виникнути проблеми з кардіологією, гастроентерологією та імунітетом.

Для того, щоб не потрапити на гачок недобросовісних виробників - важливо вміти відрізнити сирний продукт від справжнього сиру. Далі розповімо, як це можна зробити.

Як визначити наявність пальмової олії в сирі - 1 спосіб перевірити сир

Як ми вже сказали вище, сирний продукт відрізняється тим, що в його виробництві використовують пальмову або кокосову олію. Для того, щоб перевірити якість продукту, необхідно виконати кілька простих дій, а саме - залишити сир на тарілці на один день.

Після закінчення цього часу ви побачите зміни. Якщо сир став обвітреним і з скоринкою, але його колір і аромат не змінився - значить, в сирі є пальмова олія.

Як перевірити сир запальничкою - незвичайний, але перевірений спосіб

Другий спосіб перевірити сир на якість більш швидкий, однак і більш небезпечний.

Для нього вам знадобиться шматочок сиру і запальничка. Скибочку продукту необхідно піднести і тримати над полум'ям запальнички, реакція дасть вам всю інформацію про якість.

У тому випадку, якщо скибочка відразу почне плавитися і дасть запах пригорілого молока - це сир, якщо ж обвуглиться - сирний продукт.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти