Як розпізнати інфаркт за півгодини до нападу: лікар назвав симптоми

12 грудня 2021, 01:46
Ураження головного мозку проявляється тріадою. Кардіолог закликав у разі появи симптомів негайно викликати швидку допомогу.
коронавірус, лікарі
Лікар назвав симптоми інфаркту головного мозку / Фото Reuters

Про інфаркт головного мозку можуть свідчити симптоми, які проявляються за деякий час до нападу. На що звертати увагу, розповів лікар-терапевт, кардіолог Азізхон Аскаров.

Таким чином симптомами інфаркту є: сильний головний біль, нудота, погіршення координації рухів, зниження зору і відчуття оніміння в руках, передає АиФ.

"І це відбувається буквально впродовж півгодини-години, коли настає закупорка артерії та починається інфаркт мозку", — зазначив Аскаров.

За його словами, ураження головного мозку проявляється тріадою.

"У людини починається порушення свідомості, пригнічення, аж до сплячки. Друге - змінюється мова: вона порушується, стає нескладною або повільною, а то і взагалі нічого людина сказати не може (це у важких випадках). Третє - з‘являються проблеми з координацією: людина не може йти і падає, у неї знижується м'язовий тонус в руках і ногах", — пояснив лікар.

Аскаров порекомендував в таких випадках негайно викликати швидку допомогу.

Довідка. Інфаркт головного мозку або ішемічний інсульт – це порушення кровообігу мозку і пошкодження мозкової тканини, що приводить до порушення функцій мозку.

Як повідомляв Главред, раніше експерти назвали причини, симптоми і фактори ризику при інфаркті.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти