Як розбити яйце без осколків: неймовірно простий лайфхак, про який мало хто знає

3 грудня 2022, 05:00
Багато людей розбивають яйце об тарілку або руками, але є простіший спосіб, який точно позбавить вас від осколків яєчної шкарлупи.
яйце
Як розбити яйця без осколків / фото ua.depositphotos.com

Кожна людина рано чи пізно стикається з необхідністю розбити яйце. Адже саме цей продукт часто є базовим інгредієнтом для приготування тієї чи іншої страви. І мова йде не тільки про випічку або омлет.

Досвідчені господині знають, як розбити яйце так, щоб в мисці або на сковорідці не залишилося шматочків яєчної шкаралупи, адже потім її досить проблематично дістати зі слизького і в'язкого білка. А якщо яйце було розбите відразу на сковорідку, то це стає ще складніше. Адже прозорий білок під дією температури відразу стає білим і шкаралупу досить складно буде побачити.

Виявляється, акуратно розбити яйце можна і робиться це досить легко і просто. Вам знадобиться лише один кухонний предмет - ніж.

відео дня

Як розбити яйце за допомогою ножа

Цей спосіб є найпростішим і дозволяє розбити яйце дійсно акуратно, без великої кількості тріщин. Для цього краще брати ніж якомога тонший, адже чим товщим буде предмет, тим більше буде тріщин, а нам цього не потрібно.

Необхідно взяти яйце в одну руку, а ніж - в іншу. Лезом слід вдарити по центру яйця, щоб на ньому вийшла одна велика тріщина. Головне, не застосовуйте багато сили, адже в цій справі можна переборщити і ніж може вдарити вам по руці.

Після цього ви зможете обережно розділити шкаралупу, взявшись за неї з двох сторін від великої тріщини.

Порада: навіть якщо ви хочете просто посмажити яєчню, то краще все одно використовувати миску. Таким чином вам легше буде позбутися від можливих шматочків шкаралупи, а також відразу виявити протухле яйце.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти