Як розвинути в собі харизму і стати неймовірною особистістю

17 листопада 2022, 05:00
984
Робить людину харизматичною розуміння емоцій інших, вміння слухати, сміятися над собою та відчувати тверду впевненість в собі і своїх силах.
Харизма
Тест на харизму пройти просто, треба лише поглянути на основні якості, які притаманні таким людям / ua.depositphotos.com

Як дізнатися, чи є у мене харизма – популярне питання серед багатьох людей. Раніше вважалося, що це якийсь особливий дар, що дозволяє людині бути авторитетом серед інших і добиватися небачених успіхів. Але сьогодні харизма часто вважається не чимось унікальними, а чітким набором навичок, які є у кожної людини. Потрібно їх розвивати, після чого обов'язково буде успіх.

Що таке харизма простими словами

Харизма - це особлива якість особистості, що має авторитет на основі своїх особистісних якостей. Це можуть бути інтелектуальні, духовні, моральні або будь-які інші особливості людини.

Древніх греків прийнято вважати першими дослідниками невидимої сили, властивої окремим людям, здатним бути лідерами і вести за собою інших. Буквальний переклад слова харизма з грецької мови - "дар згори","милість богів". Альтернативне значення слова - "здатність привертати увагу".

відео дня

Вперше поняття харизма було використано Платоном. Вчений вважає, що у харизми божественне походження. Вона являє собою один із стовпів могутності і ознак справжнього правителя.

Німецький вчений Макс Вебер першим загально трактував поняття харизми. Вивчаючи форми харизматичного лідерства і панування, він вважав харизмою якості особистості, які іншими визначаються особливими, незвичайними і недоступними. Такі люди здатні вести за собою маси і бути лідерами товариств, організацій, держав. Основа всього - віра у виняткові якості лідера.

5 якостей харизми

Розуміння емоцій

Люди з харизмою здатні не тільки заряджати своїми емоціями, але і тонко відчувати емоційний настрій інших. Вони можуть взаємодіяти з людьми, спираючись на емоції. Харизматичні особистості швидко вибудовують емоційний контакт з людьми. Іншими словами, знають, як правильно налагодити діалог.

Контроль над емоціями

Наділені харизмою особистістю контролюють свої емоції. Коли емоції стають інструментом, використовують їх для своїх цілей. Але залишаються емоційно щирими.

Здатність правильно висловлювати свої думки

Переважна більшість харизматичних особистостей - чудові оратори. Впливають на інших як емоційно, так і за допомогою слів.

Вміють слухати

Харизматики добре розуміють людей. Вони вміють слухати, бути на одній хвилі зі співрозмовниками. Тактовні і уважні до свого оточення.

Контролюють свої емоції в спілкуванні

Мабуть, ключовий навик харизматичної людини, за допомогою якого вона зберігає самовладання в спілкуванні з будь-якою аудиторією. Людина з харизмою може встановити контакт з усіма верствами населення.

Як розвинути харизму чоловікам і жінкам

Вправа з дзеркалом

Знайдіть велике дзеркало. Бажано, щоб ви могли бачити себе повністю. Щодня дивіться в дзеркало в середньому 15-25 хвилин. Вам потрібно представити уявну аудиторію та поговорити з нею. Слідкуйте за собою і відзначайте недоліки – тренуйте поставу, міміку, швидкість мови, тему. Записуйте все в блокнот і виправляйте помилки.

Упевненість у собі

Бути впевненим у собі означає дуже багато. Це основне джерело харизми. Люди це помічають, і якщо вони бачать, що ви знаєте шлях, інстинктивно підуть за вами. Будьте впевнені в цілях і завданнях, які ви добре продумали і сконструювали. Можна почати з формулювання цілей за методикою S. M. A. R. T. Мова йде про те, що мета повинна бути конкретною, вимірною, досяжною, значущою і з певними часовими рамками.

Чудовий оратор

Ви повинні говорити змістовно, переконливо і чітко. Не треба соромитися голосу і вміння красиво говорити. Всьому можна навчитися, потрібна лише практика. Вчіться у харизматичних людей, або пройдіть курси ораторського мистецтва.

Дисципліна

В обов'язковому порядку потрібно прищепити собі дисципліну. Повинен бути чіткий розпорядок дня. Увечері витрачайте по 15-20 хвилин для складання плану на наступний день. Виконуйте всі свої завдання.

Лягайте спати і прокидайтеся одночасно. Режим особливо необхідний для зміцнення дисципліни.

Гумор

Не бійтеся сміятися над собою і бути трохи самокритичною людиною. Шукайте в собі забавні риси і посмійтеся над ними. Навчіться сміятися над собою, своїми невдачами і комплексами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти