Як зробити авокадо м'яким, якщо фрукт необхідний вже зараз

17 лютого 2023, 16:00
Авокадо - не простий фрукт. Достигає він досить довго, а часу чекати часом немає. Як швидко зробити авокадо м'яким - читайте далі.
авокадо
Як зробити авокадо м'яким / Фото pixabay.com

Багатьма улюблений і популярний серед любителів здорового способу життя плід авокадо досить часто продається твердим, це говорить про те, що він не дозрів.

Такий фрукт не тільки не має належного смаку, але і складний в застосуванні. Засмучуватися не варто - цю міні-проблему можна вирішити.

Як зробити авокадо м'яким швидко - дієвий спосіб для тих, у кого немає часу чекати

Авокадо може дозріти самостійно протягом 4-6 днів, але цей час є не завжди, до того ж за цей час фрукт може не тільки дозрівати, але і відразу псуватися.

відео дня

Для того, щоб не допустити такий варіант, пропонуємо інший спосіб - проколіть шкірку авокадо виделкою в декількох місцях, оберніть його в фольгу і відправте в розігріту до 100 градусів духовку на 10-15 хвилин. Кількість хвилин можна трохи збільшити, якщо плід занадто великий.

Якщо у вас є трохи більше часу - можна скористатися більш природним варіантом. Складіть авокадо в один паперовий пакет з бананом і загорніть пакет. Банан виділить газ етилен, який посприяє дозріванню фрукта швидше.

Як зробити авокадо м'яким в мікрохвильовці - швидко і дієво

Для тих у кого немає духовки - є інший варіант. Можна скористатися мікрохвильовкою, а саме-також проткніть шкірку виделкою і покладіть авокадо на тарілку. Краще накрити фрукт серветкою або кришкою, щоб він не розірвався. У мікрохвильовку поставте авокадо на 30 секунд, якщо по закінченню нагрівання не стане досить м'яким - поставте ще раз.

Як дозріти авокадо за ніч - фольга в допомогу

Буває і так, що купив авокадо, а він зовсім трохи не дозрів. В такому випадку можна скористатися алюмінієвою фольгою.

Спробуйте загорнути фрукти у фольгу і залишити на 12-24 години в темному місці при кімнатній температурі. Плід дозріє самостійно без особливих зусиль.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти