Як зробити щоб шашлик не горів: хитрий фокус дає стовідсотковий результат

28 червня 2023, 02:05оновлено 28 червня 2023, 17:52
4540
Чи можна залишати вугілля в мангалі - що важливо знати.
шашлик
Чим поливати вугілля в мангалі / УНІАН

Приготування шашлику вимагає уваги і зосередженість, адже м'ясо легко зіпсувати, якщо відволікатися в процесі готування.

Найчастіше, при недотриманні правил приготування, м'ясо може підгоріти і шматки полетять в смітник. Якщо пам'ятати про те, чому підгорає шашлик, процес його приготування не повинен викликати проблем і незручностей.

Як зробити так, щоб шашлик не горів

Більше на цю тему читайте у матеріалі Главреда "У чому секрет смачного шашлику: неймовірний фокус гарантує приголомшливий фурор".

відео дня

Золоте правило всіх шашличників - при приготуванні м'яса або риби на мангалі, ні в якому разі не можна використовувати відкритий вогонь. В іншому випадку ви просто зіпсуєте продукт, адже він обвуглиться і не буде придатний для вживання. Важлива рекомендація - шампура з шашликом варто викладати на мангал щільно. При цьому в перші 3-5 хвилин постарайтеся якомога частіше перевертати шампура, щоб на м'ясі утворилася хрустка скоринка, яка не дозволить м'ясу втрачати сік. Після цього і до кінця приготування шашлику шампура з м'ясом слід перевертати раз в 2-3 хвилини, не допускаючи підгоряння і обвуглювання м'яса.

Навіщо сипати сіль на вугілля для шашлику

Досвідчені шашличники знають незвичайний секрет, як запобігти пригоранню м'яса на вугіллі. Для цього перед тим, як відправити шампура з м'ясом на мангал, посипте вугілля невеликим шаром солі. Вона створить своєрідний захисний шар. При цьому жир, який буде стікати і капати з м'яса, не зможе розгорітися і м'ясо не підгорить. Однак посипати сіллю вугілля варто лише один раз безпосередньо перед приготуванням шашлику.

Чи можна залишати вугілля в мангалі

Це питання залежить від того, як швидко ви збираєтеся повторно використовувати мангал для приготування шашлику. Якщо через кілька годин планується нова партія м'яса, тоді вугілля можна і не прибирати з мангала. Але якщо ви не плануєте користуватися мангалом найближчим часом, тоді вугілля з мангала краще видалити. Справа в тому, що він має властивість накопичувати вологу, від чого метал може піти іржею.

Як гасити вогонь в мангалі

Будь-який процес приготування з використанням відкритого вогню вимагає того, щоб вугілля були повністю загасили. Навіть якщо на вигляд вугілля здаються згаслими, варто перестрахуватися, адже раптовий вітер може розпалити полум'я і привести до пожежі. На відкритому просторі для цього вугілля заливають великою кількістю води, або засипають піском.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти