Як зробити хороший туалет на дачі: спритний фокус про який не всі знають

8 травня 2023, 16:55
7175
Якої глибини копати туалет на дачі - як влаштувати туалет на дачній ділянці.
туалет
Туалет на дачі своїми руками / Instagram/dom.v.sibiri

Більшість дач не є місцем постійного проживання, тому зручності там, зазвичай, самі мінімальні. Це відноситься і до туалетів, адже в основному їх розташовують окремо на вулиці у вигляді невеликого будиночка з вигрібною ямою.

Такі конструкції найбільш прості і під силу багатьом дачникам, які в змозі тримати в руках лопату і молоток. Тому питання про те, як побудувати туалет на дачі, рано чи пізно постає перед багатьма дачниками.

Як правильно зробити туалет на дачі

Туалет з вигрібною ямою є найбільш поширеним видом санвузла на дачі. Він простий у використанні й не потребує великих витрат.

відео дня

Порядок дій:

  • спочатку визначте місце розташування туалету: воно не повинно бути впритул до будинку (через ймовірність наявності неприємних запахів), і повинно мати місце для під'їзду спецмашини (для відкачування вмісту ями-відстійника);
  • необхідно викопати яму для скупчування нечистот (можна зробити вручну, або запросити бригаду землекопів, або скористатися послугами невеликого екскаватора);
  • укріплену яму необхідно накрити міцним настилом (дерев'яним або залізобетонним), в якому не забудьте залишити широкий отвір;
  • після цього потрібно звести сам будиночок-туалет з дверима (дерев'яний, або цегляний, також бажано обладнати його електричним освітленням).

Якою має бути яма для вуличного туалету

За існуючими рекомендаціями глибина вигрібної ями зазвичай становить не менше 2,5-3 метрів. Її ширина при цьому повинна бути не менше 1-1,5 метрів. Після того, як земляні роботи будуть закінчені, зміцнюють стінки вигрібної ями: необхідно встановити опалубку по периметру, помістити металеву сітку і залити бетоном. Крім того, на дно вигрібної ями насипають шар щебеню.

Як зробити комфортний туалет на дачі

Якщо проект будинок не передбачав наявність санвузла, визначте місце, де його розмістіть. Далі необхідно спорудити перегородку, відокремивши приміщення туалету від житлового простору. Для цього використовуйте цегла, гіпсокартон, щільну фанеру або OSB (в залежності від матеріалу самої дачі). Для утеплення всередині каркаса укладають теплоізоляційний матеріал. Необхідно буде встановити двері, що відокремлює санвузол від інших приміщень. Після цього потрібно вибрати місце розташування унітаза.

Якщо ви вирішили встановити стічну систему, тоді необхідно зробити відведення – каналізацію. В цьому випадку туалет необхідно підключити до водопроводу. Крім того, на ділянці також повинна бути обладнана система-септик, куди будуть потрапляти нечистоти. Якщо не до кінця впевнені у своїх силах з облаштування всієї сантехнічної системи, краще скористатися послугами фахівців-сантехніків.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти