Як зробити хорошу четвергову сіль: 3 головних правила, щоб не хворіти

7 квітня 2023, 12:34
Найбільше християнське свято Великдень вже зовсім скоро.
Як зробити хорошу четвергову сіль
Як зробити гарну четвергову сіль / Колаж Фото Instagram ot_nas

Останній тиждень перед світлим святом наповнений давніми традиціями і прикметами. Кожен день в ньому особливий, і четвер - не виняток. У цей день християни не тільки прибирають будинки, також вони готують і освячують четвергову сіль, щоб надалі вона врятувала від хвороб.

Згідно історії, Юда осквернив сіль своєю рукою, тому тепер потрібно пам'ятати про це і щороку захищати себе.

Для чого освячують сіль - традиція Чистого четверга

Народна свідомість говорить про те, що сіль потрібно освятити в Чистий четвер, щоб не стати співучасником гріха, який вчинив Юда. Після освячення така сіль служить захистом від хвороб для всієї родини і навіть гостей будинку. четвергова сіль вважається оберегом, який повинен бути у кожного, щоб захиститися від недуг і зла.

У чому користь четвергової солі - особливості оберега

Як правило, четвергову сіль готують один раз на рік, після чого використовують протягом усіх 12 місяців і готують нову. Така сіль додається в їжу тим, хто хворіє. Також її нерідко носять в мішечках з собою в якості оберега і ставлять на стіл під час візиту гостей. Четверговій солі дають силу захищати людей і їх здоров'я.

Однак цілюща сіль від недуг може захищати не тільки фізично, крім цього вона не дає навести на людину порчу і не впускає в її життя важкі сварки з оточуючими людьми.

Як зробити хорошу четвергову сіль - головні правила

З давніх-давен четвергову сіль готують в ніч з середи на четвер або рано вранці в четвер. Найчастіше це роблять двома популярними способами: з травами або житнім борошном.

У першому випадку необхідно поламати чорний хліб на шматочки і вимочити його у воді, після чого додати в цю суміш сіль і мелені трави - розмарин, мелісу і м'яту. Те, що вийшло - необхідно випікати в духовці, поки сіль не почорніє, після чого її необхідно просіяти і зберегти в мішечок.

Також християни користуються і іншим спосіб прожарювання солі, він більш простий. Вам знадобиться: змішати кілограм солі з десятьма ложками житнього борошна, після чого все це висипати в сковороду (бажано чавунну) і перемішати за допомогою дерев'яною ложкою. Поки сіль буде прожарюватися - можна читати молитву. Після того як сіль охолоне, її також потрібно просіяти і пересипати в мішечок.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал - ознайомлювального характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії чи абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй та нумерологія не є академічними науками, їх положення та твердження не можна перевірити чи довести науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за іменем та подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти