Як зробити омолоджувальний макіяж після 50-ти: 6 секретів досвідчених візажистів

3 березня 2023, 11:34
Бездоганний тон, чуттєві губи і палаючий погляд - макіяж з ліфтинг-ефектом може створити справжнє диво на обличчі.
Омолоджуючий макіяж після 50
Який макіяж підходить жінці 50 років / pexels.com

Візажисти чітко знають, який макіяж підходить жінці, коли вона перетнула вікову мітку "50". Тоді для зрілих красунь настає ера ліфтинг-макіяжу, але лякатися цього не варто.

Чим відрізняється ліфтинг-макіяж від звичайного? З віком обличчя жінки змінюється, а значить в мейкапі потрібно змістити акценти і ретельно переглянути свою косметичку. Тоді вас точно запідозрять у вживанні молодильних яблук.

Головне завдання макіяжу з ефектом ліфтингу в тому, щоб омолодити обличчя без стороннього втручання. Главред розповість, як зробити віковий макіяж в домашніх умовах за заповітами досвідчених візажистів.

відео дня

1. Підготовка до макіяжу з ліфтинг-ефектом починається на етапі догляду за шкірою. Досвідчені візажисти спершу ретельно зволожують обличчя, потім – наносить праймер з легкою текстурою (сироватка – ідеальний варіант). І лише після цього - тональний засіб. Тут теж варто віддати перевагу засобам на водній основі з натуральними компонентами, які м'якше лягають на шкіру, не створюючи ефекту маски. Зверніть увагу на ВВ-креми і кушони як тональний засіб. Що ж стосується відтінків, то обирати слід той, що максимально наближений до вашого природного кольору обличчя, але з рожевим подтоном.

Омолоджуючий макіяж після 50
Як зробити макіяж з ліфтинг-ефектом / pexels.com

2. Так, консилер потрібен. Без нього нікуди не дітися, якщо мова йде про те, щоб зробити якісний макіяж з омолоджуючим ефектом. Тут потрібно запам'ятати кілька правил: обирати рідкий засіб зі світловідбиваючим ефектом строго в тон вашій шкірі. На консилер світліше - суворе табу, інакше всі заломи і зморшки будуть, звичайно, ретельно замальовані, але і яскраво підкреслені кричущими білими плямами на загальному тлі, та ще й додають набряклості. Наносити консилер потрібно: від внутрішнього куточка ока до середини очного яблука, навколо носа і в носогубні складки (шкіра там часто червоніє від вен або темніє).

3. Пудра в ліфтинг-макіяжі - строго транспарентна (прозора) і тільки там, де був нанесений консилер. І в Т-зону (вона жирніє швидше інших ділянок на обличчі). В іншому припудрювати природне сяйво обличчя не варто. До речі, про сяйво. Хайлайтер з дрібними частинками в віковому макіяжі дуже вітається. Трохи на вилицях, у внутрішніх куточках очей і під бровою, і ваше обличчя сяє зсередини. Також не варто відмовлятися від рум'ян. Але для ліфтинг ефекту варто запам'ятати - а) кремова текстура, б) максимально світлі і природні відтінки, в) мікродози засобу, які потрібно м'яко розтушовувати від яблучок щік до скронь.

Омолоджуючий макіяж після 50
Як зробити віковий макіяж в домашніх умовах / pexels.com

4. Чорна підводка і жирна драматична стрілка з заломом – такий макіяж додає віку. Для мейкапу з ефектом ліфтингу можна використовувати відтінки синього, фіолетового, коричневого, оливкового. На слизову нижньої повіки візажисти радять наносити: світлошкірим дамам - підводки бежевих, рожевих і лавандових відтінків, для більш смаглявих – бронзу і рожеве золото. Цей прийом допоможе "омолодити" погляд, зробити його більш виразним, і приховає жовтизну білків очей, яка може з'явитися з віком.

5. Для щоденного використання туш для вій слід обирати з подовжуючим ефектом - густо профарбовані, об'ємні вії створюють ефект накладних, що робить погляд "важким". Екстра-об'єм тільки для вечірніх виходів. Довгі "легкі" вії візуально роблять око більш відкритим, а погляд – свіжим. В омолоджуючому макіяжі також не варто фарбувати вії на нижніх повіках – зайва тінь під очима вам ні до чого.

Омолоджуючий макіяж після 50
Який макіяж молодить обличчя / pexels.com

6. Губи з віком втрачають свій природний відтінок, на них з'являються зморшки. Омолоджуючий макіяж для губ не терпить перламутрових помад, темних відтінків і чітких контурів. Якщо ж ви прикипіли душею до свого олівця для губ, використовуйте відтінок, максимально наближений до вашого природного кольору губ не залежно від того, який колір помади ви плануєте використовувати. До речі, цей засіб краще обирати зі зволожуючим ефектом – природним блиск додасть губам об'єму

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти