Як зробити так, щоб кіт не боявся пилососа: простий спосіб їх подружити

16 лютого 2023, 10:06оновлено 16 лютого 2023, 11:06
7072
Багато домашні вихованці панічно бояться пилососа і не можуть спокійно пережити прибирання будинку. З цією проблемою можна впоратися.
Кіт, пилосос
Кіт, пилосос / Колаж Главреда

Коти - одні з найпопулярніших домашніх тварин і практично всі вони зі страхом переживають прибирання пилососом. Вся справа в шумі. Про те, що викликає страх і як з ним боротися - читайте далі.

Чому коти бояться пилососів - причина страху

Ці пухнасті тварини володіють однією відмінною рисою - неймовірно гострим слухом. Слух у котячих набагато сильніше розвинений ніж у людини і в природі він необхідний для полювання і відстеження здобичі.

Гострий слух і є головною причиною страху перед пилососом. Звук цього пристрою для котів звучить набагато голосніше, ніж для людей, його можна порівняти з ударом відбійного молотка.

відео дня

Чи можна лякати кішку пилососом - для тих, хто любить погратися

Так як для людини звук пилососа не є страхітливим, багато людей люблять під час гри налякати кота пилососом або феном, проте робити це категорично не варто.

Кожен раз, коли господар лякає кота пилососом - можливість подружити тварину з технікою віддаляється. Краще намагатися вибирати інші способи ігор, а вихованця приручити до пилососа, щоб він не відчував стрес і загрозу кожен раз.

Як подружити кота з пилососом - простий і дієвий спосіб

Подружити кота з пилососом досить просто, але процес потребує часу і регулярності.

Перед прибиранням віднесіть кота в іншу кімнату і прикрийте двері. Кожен раз під час використання пилососа наближайтеся до кімнати з котом все ближче і ближче. Таким чином кіт буде звикати до звуку поступово і з часом перестане його боятися. Головне - не робіть різких рухів з пилососом, коли він вже буде на очах у вихованця.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти