Як зробити так, щоб Wi-Fi ловив ще далі: прості та ефективні способи

5 серпня 2023, 05:30оновлено 5 серпня 2023, 14:59
20121
Зазвичай 100-200 метрів – от на якій відстані може працювати вай фай, але є різні способи, які дозволять збільшити дальність сигналу роутера.
Репітер, роутер
Встановіть репітер WiFi, щоб ваш інтернет ловив якнайдалі / ua.depositphotos.com

Сьогодні складно уявити наше життя без Інтернету. Мережа Wi-Fi стала одним з головних атрибутів роботи, навчання і навіть розваг. Буває, мережа ловить на занадто маленькій відстані. У одних людей не ловить сигнал вже на кухні, а інші з ділових питань взагалі цікавляться, як збільшити дальність Wi-Fi до 2 км. Ми розповімо, як вирішити проблему.

Як посилити сигнал вай фай роутера в домашніх умовах

Поставте роутер подалі від іншої техніки

Домашньому Wi-Fi-роутеру можуть заважати інші побутові прилади або техніка, яка стоїть поруч. Щоб переконатися, що конкретно перебиває сигнал, спробуйте по черзі відключати кожен з приладів, після чого ви переконаєтеся, що конкретно потрібно прибрати.

відео дня

Переставте роутер

Нерідко бувають випадки, коли роутер знаходиться в недозволеному місці, і тоді сигнал не поширюється рівномірно. Треба визначити центральну і високу точку в приміщенні, де слід встановити модем. Тоді ваш офіс, будинок або квартира будуть повністю покриті Інтернет-сигналом.

Поміняйте канал Wi-Fi-модему

Зайдіть в браузері на веб-сторінку вашого роутера, перейдіть до налаштувань вай-фай і в пункті Канал встановіть потрібне значення. Зміни слід зберегти. Підключення повинно на декілька секунд перерватися, оскільки відбувається перенастроювання.

Встановіть репітер

Пристрій, який називають ще й "повторювачем", приймає сигнал від вашого домашнього роутера і дозволяє посилити потужність його роботи. Зовні репітер нагадує блок, який вставляється в розетку і після настройки дозволяє посилити Wi-Fi сигнал.

Встановіть і налаштуйте Wi-Fi-бустер

Бустер зазвичай підключають до модему, після чого сила діапазону помітно збільшується. Краще поставити двонаправлений бустер, він дозволяє посилити швидкість мережі. Бустер підсилює швидкість до самого краю покриття і абсолютно безпечний.

Замініть антену маршрутизатора зі старої на нову

Часом проблема і в антені. Просто зніміть її, купіть нову, більш потужну антену, і поставте замість старої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти