Як зробити унітаз знову білим: прибираємо застарілий наліт і жовтизну

30 червня 2022, 02:33
У цьому вам допоможуть народні засоби, які коштують копійки.
унітаз
Як очистити застарілий наліт і жовтизну на унітазі / скріншот

Навіть після самого ідеального догляду на унітазі утворюється жовтий наліт, від якого досить складно позбутися.

До неприємного оку вапняного нальоту та жовтизни призводять незадовільний стан інженерних комунікацій і наявність в складі води великої кількості мінералів і сполук.

Як очистити унітаз від вапняного нальоту

Без шкоди для поверхні впоратися з нальотом допоможуть склади на основі лугу, але ви можете скористатися і народним засобом.

відео дня

Для цього приготуйте кашку з харчової соди.

  • Нанесіть на поверхню і залиште на годину.
  • На застарілі відкладення покладіть змочену в оцті серветку (содову кашку не прибирайте). Через 25 хвилин змийте залишки водою.

Нашатир прибирає вапно і відбілює пожовклу сантехніку. Змішайте його з перекисом водню в співвідношенні 1: 2. Нанесіть розчин за допомогою губки і змийте через 20 хвилин. При використанні дотримуйтесь запобіжних заходів і обов'язково провітріть приміщення після обробки (щоб в повітрі не витали випаровування нашатирного спирту).

Як очистити унітаз від жовтого нальоту

Білизна добре видаляє жовтий наліт і відбілює поверхню чаші. Для обробки потрібно залити на ніч пляшку білизни в унітаз, попередньо прибравши звідти воду за допомогою вантуза або інших підручних засобів.

читайте такожПрибирає наліт, іржу і жовтизну: як очистити ванну в домашніх умовахВранці поверхню промивають водою кілька разів. Мінус білизни в тому, що засіб виділяє хлор, який несприятливо впливає на організм, а також на гумові ущільнювачі, які після процедур втрачають свою еластичність і починають пропускати воду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти