Як зробити найсмачніше згущене молоко за 15 хвилин: вражаючий секрет від умілих господинь

27 квітня 2023, 09:49
Згущене молоко можна зробити власноруч. Якщо ви вважаєте, що це дуже складно, то поспішаємо вас запевнити, що з його приготуванням впорається кожен.
молоко, сгущенка
Як швидко приготувати згущене молоко? / скріншот YouTube, ua.depositphotos.com

Млинці, оладки чи бісквіт зі згущеним молоком – неймовірна смакота, від якої ніхто не зможе відмовитись. Окрім того, багато гурманів додають згущене молоко до кави чи чаю. Мабуть, кращих ласощів і не знайти! Виявляється, що цей універсальний продукт можна приготувати власноруч. Якщо ви вважаєте, що це дуже складно, то поспішаємо вас запевнити, що з його приготуванням впорається кожен. До того ж, часу на приготування ви затратите дуже мало – всього 15 хвилин! Главред розповідає, як швидко приготувати згущене молоко.

Які інгредієнти потрібні для приготування згущеного молока

Для початку потрібно розібратися, які інгредієнти потрібно мати для приготування згущеного молока. Все дуже просто, адже ці інгредієнти точно знайдуться на вашій кухні! Отож, вам знадобиться: 300 мл молока, 300 грамів цукрової пудри та 30 грамів вершкового масла. Оце і все, що вам потрібно для найсмачнішого згущеного молока.

Згущене молоко в домашніх умовах за 15 хвилин: проста інструкція

Для початку потрібно знайти невеличку каструлю, в якій ми будемо готувати нашу смакоту. Після цього в каструлю потрібно насипати цукрову пудру, а потім вилити молоко. Потім ретельно все перемішуємо за допомогою дерев'яної лопатки.

Ставимо суміш на маленький вогонь та додаємо вершкове масло. Суміш постійно помішуємо.

Коли молоко почне закипати, потрібно трохи збільшити вогонь та варити суміш упродовж 10-ти хвилин. Не забувайте постійно помішувати суміш.

Може трапитись так, що суміш буде дуже сильно пінитись. У такому випадку вогонь потрібно трохи зменшити.

Через 10 хвилин прибираємо каструлю з вогню та поміщаємо її в крижану воду на кілька хвилин. Таким чином згущене молоко набагато швидше охолоне та загусне.

Як тільки суміш стане густою, перелийте її в баночку та закрийте кришкою. Зберігати згущене молоко потрібно в холодильнику.

"Рецепт настільки простий, що ви більше не будете купувати згущене молоко в магазині. Ви тільки погляньте на цей колір та консистенцію! Неймовірний смак згущеного молока ніколи не зрівняється з жодним покупним продуктом", - ділиться досвідом кулінарний блогер Юлія Шевчук.

Як зробити найсмачніше згущене молоко за 15 хвилин: вражаючий секрет від умілих господинь
Кулінарний блогер показала, яке згущене молоко у неї вийшло / скріншот YouTube

Дивіться відео ТСН - історія створення згущівки і цікаві факти про улюблений десерт:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти