Як зробити найсмачніший твердий сир за 15 хвилин: простий фокус з двома інгредієнтами

8 квітня 2023, 17:35
Приготувати твердий сир можна і на власній кухні, використавши для цього лише два базових інгредієнти – кисломолочний сир та молоко.
Твердый сыр
Як приготувати твердий сир? / Instagram avtoport_ternopil, matiko_offc

Твердий сир є незамінним продуктом під час приготування різноманітних бутербродів та канапе. Проте за смачний та якісний твердий сир часто доводиться викласти кругленьку суму. Виявляється, що приготувати твердий сир можна і на власній кухні, використавши для цього лише два базових інгредієнти – кисломолочний сир та молоко. Главред розповідає, як зробити справжній твердий сир у домашніх умовах.

Щоб приготувати 700 грамів твердого сиру, знадобиться 1 кілограм кисломолочного сиру та 1 літр молока. Зауважте, що твердий сир потрібно готувати з домашніх інгредієнтів, адже у них більша жирність. Також у твердий сир входять додаткові інгредієнти, які знайдуться на кожній кухні: вершкове масло, яйце, сіль та сода.

Як приготувати твердий сир: покрокова інструкція

Беремо велику каструлю та вкладаємо в неї 1 кг кисломолочного сиру. Також до кисломолочного сиру додаємо 1 л молока. Бажано, щоб і сир, і молоко були кімнатної температури.

Після цього потрібно поставити масу на середній вогонь та постійно помішувати її, довівши до кипіння. Зауважте, що кип'ятити сир з молоком не потрібно. Перемішуйте сир до тих пір, доки він не почне плавитися та збиратися до купи.

Далі потрібно процідити сир, висипавши його на друшляк. Коли сироватка стекла, пересипте сир знову до каструлі. Тепер починайте швиденько вимішувати сир, тільки вже на помірному вогні. Додайте до сиру 1,5 ч. л. солі та одне яйце. Тепер потрібно все ретельно вимішати. Через кілька хвилин вимішування ви помітите, як сир починає збиратися до купи та ставати суцільною масою.

Тепер до сиру потрібно додати вершкове масло (100 грамів). Тепер починайте знову вимішувати сир. Потім додайте соду (1ч. л.) та знову ретельно вимішайте сир до однорідності. Під час вимішування ви помітите, як сир збільшився у масі.

Тепер викладаємо наш сир у формочку, в якій він застигатиме. Не забудьте змастити форму вершковим маслом. Або можна покласти сир на харчову плівку та сформувати з нього ковбаску.

Тепер сир потрібно залишити у темному місці при кімнатній температурі. Після охолодження він застигне і його можна буде куштувати, насолоджуючись неймовірним смаком.

Як зробити твердий сир із дірочками: простий секрет

Зробити твердий сир із дірочками дуже просто. Для цього не потрібно виконувати якісь складні махінації. Секрет криється у виборі кисломолочного сиру для нашого майбутнього твердого сиру.

Якщо ви хочете отримати сир без дірочок, то потрібно готувати твердий сир із молодого та солодкого сиру. Якщо хочете, аби булу дуже багато дірочок – беріть кисліший сир. Чим кислішим буде сир, тим більші будуть дірочки. Уся справа в тому, що кислий сир вступає в реакцію з содою і за рахунок цього утворюються дірочки.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти