Як зробити смачний зелений чай: простий трюк дасть потужний ефект

13 червня 2023, 13:47оновлено 14 червня 2023, 12:00
Ті з чаєманів, які люблять зелений варіант напою, часом замислюються "Як зробити смачний зелений чай". Главред вирішив розібратися в темі.
Зелений чай, зелений чай з молоком
Зелений чай, зелений чай з молоком / instagram.com/lago.milk/aiticlab/zdoroviatyt/

Що можна додати в чай, щоб було смачно ‒ питання не таке просте, як здається. Нижче ми розглянемо, якими добавками можна урізноманітнити смак зеленого чаю.

Які трави можна додати в зелений чай

Зміцнити смак зеленого варіанту чаю можна такими трав'яними добавками:

  • М'ята-вона заспокоює, сприяє міцному здоровому сну, допомагає позбутися від здуття, розлади кишечника, головного болю, покращує процес травлення.
  • Ехінацея - підвищує імунітет, корисна в комплексному лікуванні проблем зі шкірою (екзема, псоріаз, дерматит).
  • Липа - зміцнює імунітет, корисна при ангіні, простудних захворюваннях, кашлі та інших захворюваннях ЛОР-органів.
  • Гібіскус-прискорює обмін речовин, і просто незамінний при бажанні схуднути.
  • Ваніль - піднімає настрій; особливо корисна при депресії, втоми. Також використовується для поліпшення роботи мозку.
  • Меліса - заспокоює, зменшує болі (в тому числі менструальні), допомагає при безсонні.
  • Кропива - зміцнює імунітет, нормалізує обмінні процеси, знижує тиск і рівень цукру в крові.
Зелений чай, зелений чай з молоком
Зелений чай, зелений чай з молоком / instagram.com/lago.milk/aiticlab/zdoroviatyt/

А якщо ви хочете дізнатися, чи можна пити зелений чай без цукру, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Чи можна пити зелений чай без цукру: нюанс, про який мало хто знає".

Чи можна пити зелений чай з молоком

Відповідь проста - можна. Але є деякі нюанси. В першу чергу, все залежить від сорту чаю. Індійські та цейлонські сорти зазвичай дуже гіркі. Чому вже пару століть туди ллють добавки по типу молочних продуктів допомагають відтінити і пом'якшити смак, перебити гірчинку. Китайські в такому "помічника" не потребують. Вони спочатку мають солодкуватий присмак, тому в Англії і в ряді інших країн їх вживають в чистому вигляді. Може покращувати обмінні процеси, виводити з організму шлаки і токсини, знижувати рівень шкідливого холестерину. А також виступати в ролі джерела антиоксидантів, є безпечним природним діуретиком. В цілому ці якості дозволяють побачити в напої ефективний засіб при зайвій вазі, набряках, порушеннях перистальтики і серцево-судинних захворюваннях.

Але є люди, яким необхідно з обережністю вдаватися до вживання зеленого чаю з молоком. Розгальмовує ефект, прискорене серцебиття, проблеми з концентрацій – ось далеко не всі можливі наслідки ігнорування індивідуальної реакції на продукцію, яка містить кофеїн.

Під питанням залишається і те, чи можна пити зелений чай з молоком при загостреннях хронічних проблем з шлунково-кишковим трактом. Більшість фахівців сходиться на тому, що часті чаювання можливі тільки в період ремісії, а сам продукт повинен бути свіжим і злегка остиглим. Крім того, обмежити денну дозу зеленого чаю з молоком потрібно гіпертонікам з гіпотоніками. У будь-якому випадку, індивідуальні особливості прийому тонізуючих напоїв (якщо у людини раніше були діагностовані проблеми зі здоров'ям) вимагає обов'язкової консультації з лікуючим медиком.

Вас можуть зацікавити такі Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти