Як приховати відросле коріння волосся: 5 безпрограшних лайфхаків для будь-яких кольорів

20 листопада 2022, 14:59оновлено 20 листопада 2022, 15:42
Красу складно зіпсувати, але тут починає відростати коріння. Якщо зафарбовувати його щотижня, то можна залишитися без шевелюри. Краще вдатися до маскування.
Як замаскувати відросло коріння
Як замаскувати відросле коріння / pixabay.com

Коли намагаєшся відростити довге волосся, здається, що воно росте по 1 міліметру на рік. Але як тільки пофарбуєш волосся, особливо в відтінок, контрастний натуральному, воно одразу ж починає рости зі швидкістю надзвукового поїзда, і відросле коріння видно мало не на наступний день. Чому так відбувається?

Швидкість росту волосся завжди відносно стабільна. Вона становить близько 0.05 мм на добу, тобто на 0.35 мм в тиждень і, відповідно, 1-1.5 см на місяць. Ріст волосся циклічний: активні фази (2-3 роки) змінюються фазами спокою (2-3 тижні), а потім – випадання (3 місяці). Уповільнення або прискорення цих процесів залежить від загального стану організму, його насиченості корисними мікроелементами, якості води та їжі.

Однак коріння чомусь завжди відростає раптово: спати ви лягали з ідеальним рівним тоном, а прокинулися з моторошною, осудливою смужкою біля проділу. Як швидко позбутися від відрослого коріння без додаткового фарбування, розповість Главред.

відео дня

1. Правильний вибір кольору

Часом натуральним блондинкам хочеться перетворитися в пекучих брюнеток, а темноволосим красуням – примірити біляві локони. Вибір відтінку для вашої самореалізації – абсолютно індивідуальний, навіть інтимний процес. Однак якщо радикальних змін у ваших планах немає, щоб освіжити природний колір волосся, обирайте відтінок фарби на 2-3 тони темніше або світліше вашого натурального. Тоді відросле коріння не буде таким кричущо помітним, і ви спокійно зможете дочекатися наступного візиту в салон.

Як замаскувати відросло коріння
Що робити, якщо відросло коріння волосся / pixabay.com

2. Правильний вибір фарбування

Якщо вам здається, що при будь-якому тоні у вас волосся відростає занадто швидко, колористи радять відмовитися від однотонного фарбування на користь більш сучасних і різноманітних технік. Омбре, сомбре, балаяж, ейртач, шатуш, мелірування, колорування, бейбілайтс і брондируванння – лише верхівка айсберга майстерності окремих колористів, які, як художники, перетворять ваше волосся на витвір мистецтва, і візуально приховають коріння, коли те почне відростати.

3. Три "ні" заради одного "так"

Більшість людей не помічає ваших 0.35 мм за тиждень, але якщо це сильно турбує особисто вас, варто пам'ятати, що більш помітним коріння роблять три фактори – прямий проділ, пряме волосся і немите волосся. Тому, якщо ви помітили в дзеркалі ненависну смужку, пора звернутися до фантазійних проділів, укладок з кучерями і локонами і завжди піклуватися про чистоту шкіри голови. До слова, різні коси також здатні виконувати маскуючу функцію. І чим вигадливіше, тим краще.

Як замаскувати відросло коріння
Чим замаскувати відросле коріння / pixabay.com

4. Вузлик на щастя

Хусточки, пов'язки, широкі обідки, шпильки та інші аксесуари для волосся – ваші найкращі друзі, коли фарбування ще не скоро, а коріння докірливо вилізло в найневдаліший момент. Вони дають широкий простір для фантазії, і не виглядають, як відчайдушна спроба пустити пил в очі.

5. Маленький помічник на дні косметички

До першого миття голови відрослое (особливо посивіле) коріння можна замаскувати за допомогою косметики для очей. Наприклад, тушшю для вій: акуратно підфарбуйте коріння вздовж лінії росту волосся. Перед використанням щіточку краще промокнути паперовою серветкою, щоб на волоссі не було грудок туші. Другий помічник - тіні для повік. У них багатше палітра, тож є можливість обрати відтінок, максимально наближений до вашого волосся, не важливо, блонд це, синяво-чорний або екстремальний салатовий.

Як замаскувати відросло коріння
Відросло коріння - як замаскувати / pixabay.com

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти