Як зберегти часник на зиму: зручний і безпрограшний спосіб з морозилкою

7 серпня 2023, 14:29
3303
Главред розповість, як зберегти часник на довгий час і використовувати його тоді, коли хочеться.
Як зберегти часник на зиму
Як зберегти часник на зиму / колаж: Главред, фото: pexels

Літо - час заготовок на зиму і консервації. Господині консервують все - і огірки, і помідори, і кабачки, і ягоди. Однак винятком не став і часник, його теж можна зберегти до весни. Ми розповімо, як зберегти часник надовго в домашніх умовах.

Як зберегти часник на зиму - звичний спосіб

Як правило, в льохах на території приватних будинків прийнято зберігати овочі, капусту, картоплю, моркву і також часник. Однак часник можна зберегти і в квартирі. Для цього необхідно знайти темне і сухе прохолодне місце. Зберігання в такому місці допоможе зберегти часник на довше.

Як зберегти часник на довгий час - складний спосіб

Для того, щоб зберегти часник до весни, можна зняти з нього верхнє лушпиння і занурити в розтоплений парафін. Після цього за хвостики часник необхідно підвісити в затемненому, сухому місці, яке добре провітрюється. Також можна скласти цей овоч в капронову панчоху.

відео дня

Як зберігати часник в холодильнику - зручний лайфхак на зиму

Дівчина в Тікток показала, як можна зберегти часник на зиму за допомогою морозильного відділу в холодильнику. Для цього способу потрібно очистити зубчики часнику і подрібнити їх на блендері, після чого додати трохи оливкової олії, розкласти в формочку для льоду і заморозити.

Через кілька годин кубики часнику можна перекласти в іншу ємність і повернути в морозильну камеру. Такий часник зручно використовувати в приготуванні різних страв.

Дивіться відео про те, як зберегти часник на зиму:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти