Як зберегти хліб свіжим без морозилки: топ-3 найкращі поради

10 вересня 2022, 02:10
Хліб потрібно зберігати не лише у правильному місці, а ще й знати, що покласти біля нього, аби він довше зберігався свіжим.
Як зберегти хліб свіжим без морозилки: топ-3 найкращі поради
Як зберегти хліб свіжим / ua.depositphotos.com

У кожної господині на кухні хоча б раз з'являлась на хлібі пліснява. Якщо він вже досить довго лежав і його ніхто не їв, то тут нічого дивного нема. Але якщо хліб купили всього декілька днів тому, а на ньому вже з'явилась пліснява, то слід замислитись про те, чи правильно ви зберігаєте виріб.

Слід зазначити, що білий хліб рекомендовано вживати не довше, ніж до 40 годин з моменту його випічки. Він починає швидко засихати та кришитися.

Виявляється, термін "життя" хліба можна продовжити не лише правильним зберіганням, а й лайфхаками, якими користувалися ще наші бабусі.

Якою повинна бути хлібниця

Досвідчені господині знають, що хліб краще не зберігати у пластиковій хлібниці. Вона повинна бути дерев'яною. Найкращим варіантом буде хлібниця з ялівцю, однак це дорогий варіант.

Загалом хліб найкраще зберігається при температурі повітря +20 градусів і вологістю - 75%.

Хлібниця не повинна пропускати прямі сонячні промені і краще було б, якби вона стояла подалі від інших продуктів. Також хліб слід зберігати у сухому місці.

Чому різаний хліб псується швидше

Як зберегти хліб свіжим без морозилки: топ-3 найкращі поради
Як зберегти хліб свіжим / pixabay

Хліб, який нарізаний скибочками псується значно швидше, бо має більшу площу ураження цвіллю. До того ж такий хліб зберігається у поліетилені. Такі пакети не пропускають повітря, що призводить до утворення конденсату і надмірної вологи. Такі умови будуть ідеальними для розмноження цвілі.

Якщо витягнути такий хліб з пакета, то він неймовірно швидко зачерствіє. У такому випадку можна хліб перекласти у полотняний мішок.

Як подовжити "життя" хліба

1. Цукор-рафінад

Як зберегти хліб свіжим без морозилки: топ-3 найкращі поради
Як зберегти хліб свіжим / pixabay

Це неймовірно простий спосіб, який дозволить трохи довше зберігати хліб свіжим і при цьому без шкоди для здоров'я. Декілька шматочків цукру-рафінаду слід покласти у дерев'яну хлібницю.

2. Рушник, каструля та яблука

Пліснява на хлібі буде з'являтися пізніше, якщо його замотати у лляний рушник. Після цього замотаний хліб слід покласти у звичайну каструлю та закрити кришкою. Туди ж можна додати яблуко, очищену картошину чи кілька шматочків цукру. Лляний рушник можна замінити полотняним мішечком.

3. Правильна нарізка

Якщо ви ріжете хліб з краю, то ви це робите неправильно і продукт зіпсується швидше. Слід розрізати хліб навпіл, відрізати необхідну кількість шматочків і потім з'єднати дві частини. У такому вигляді ці частини слід покласти в хлібницю. Таким чином м'яка частина хліба не буде обвітрюватись так, як це відбувалося б з хлібом, шматок якого був би відрізаним з краю.

Раніше Главред розповідав про те, що може статися, якщо з'їсти хліб з пліснявою.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти