Як створити справжнє диво своїми руками: 4 бюджетних ідеї для домашнього новорічного декору

20 грудня 2022, 10:56
Атмосферу свята можуть створити речі, звичні кожному. Варто лише побачити в них чари свят, що наближаються.
Декор на Новий Рік 2023
Декор на Новий Рік 2023 - як створити прикраси своїми руками / pixabay.com

Новорічні прикраси для дому створюють в оселі особливий дух свята. Хтось дотримується думки, що простіше купити необхідне в магазині, а хтось вважає за краще створювати новорічний настрій своїми руками.

Гарний новорічний декор можна зробити з підручних засобів і без особливих витрат, адже тут є місце для справжнього різдвяного дива і бурхливої фантазії.

Главред розповість, як звичні предмети перетворити в оригінальні новорічні прикраси без особливих зусиль, та секономити трохи грошенят.

Гори, гори, моя зіронько

Зірка - один з головних символів новорічних свят. У прикрасах вона символізує Віфлеємську зірку, яка привела волхвів до ясел, в яких Діва Марія привела на світ Сина Божого Ісуса Христа. До того ж зірка за формою нагадує сніжинку, яких взимку, як правило, в достатку.

Тому ці символи можна і потрібно використовувати, коли ви прикрашаєте своє житло до свят. Новорічний декор своїми руками, наприклад, можна зробити зі звичних форм для печива у формі зірок, місяців, серденьок та ялинок – просто прив'яжіть до них красиву стрічку і підв'яжіть до люстри або приклейте двостороннім скотчем до вертикальної поверхні, дверного отвору та ін. Якщо ваші формочки від використання зблякли, їх можна обернути харчовою фольгою для додання їм блиску.

Другий бюджетний спосіб прикрасити будинок до свята - паперовий декор. Найпростіший варіант - вирізання сніжинок з паперу або святкових серветок. Розсипом паперових красунь різних розмірів, як правило, прикрашають вікна та інші скляні поверхні, проте з них також можна скласти святковий малюнок на стіні, яка пофарбована в більш темний колір.

Також сніжинку можна вирізати з картону і обернути фольгою – така прикраса вийде більш міцною, до неї можна підв'язати стрічку і використовувати, як ялинкову іграшку, або, наприклад, з декількох сніжинок скласти блискучу гірлянду.

Декор на Новий Рік 2023
Декор на Новий рік своїми руками - бюджетні ідеї / pixabay.com

Лампочки так сяють, настрій піднімають

Святкова гірлянда з різнокольорових вогників – сама по собі прикраса самодостатня. Досить просто обмотати нею ... та що завгодно: хоч бойлер у ванній кімнаті. Також з них можна сформувати різні малюнки, наприклад – ялинку, яку теж можна прикрасити іграшками та мішурою.

Крім того гірлянду можна розвісити на стіні, а до неї прищіпками (або скотчем) між лампочками прикріпити фотографії близьких людей та щасливих моментів з життя, новорічні привітання і бажання, які повинні неодмінно збутися в новому році.

Шишки ялинові, до радості готові

Бюджетний новорічний декор, який можна знайти в найближчому парку – шишки. Їх можна покрити штучним снігом і просто розташувати в несподіваних місцях – на книжкових полицях, серед кухонного начиння, на підвіконні, щоб вони імітували крихітний зимовий ліс у вашому вікні.

Якщо наклеїти шишки на круглу форму і додатково декорувати бантами, ялинковими іграшками і штучними ягодами, можна спорудити красивий різдвяний вінок на двері або вікно.

З шишки можна зробити свічник - вийняти серцевину плоскогубцями, щоб вийшла порожниста чаша. У центр, також за допомогою плоскогубців, потрібно увіткнути циганську голку, і на ній зафіксувати довгу свічку. Важливо пам'ятати - такий свічник не можна залишати без нагляду. Для більшої стійкості шишку можна приклеїти до рівної дошки або блюдця.

Як створити справжнє диво своїми руками: 4 бюджетних ідеї для домашнього новорічного декору
Як створити новорічні прикраси для дому / pixabay.com

Святковий мінімалізм

Якщо ви не шанувальник вигадливих прикрас, але святкових дух кличе вас до декору на Новий рік, можете скористатися мінімалістичним рішенням. Потрібно вибрати колірну гамму, якої будете дотримуватися. Святковими кольорами напередодні нового року вважаються золотий, сріблястий, червоний, зелений, синій, але все залежить від вашого смаку.

Купіть атласну, з люрексом або оксамитову стрічку відповідної гами, і зав'яжіть пишні банти різних розмірів. Їх можна прикріпити на вертикальні поверхні, на спинки стільців, віконні рами і дверні отвори двостороннім скотчем.

Компанію бантам можуть скласти ялинові гілки (натуральні або штучні). Три гілочки, підв'язані святковим бантом, вже являють собою самостійну новорічну декорацію, яку можна розмістити на обідньому столі або віконній рамі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти