Як створити затишок в домі без грошей - буде дешево і сердито

16 лютого 2023, 16:56
Затишне житло - не привілей багатих. Зробити приємну атмосферу в будинку можна не маючи великих коштів.
Як створити затишок в домі без грошей
Як створити затишок в домі без грошей / pexels.com

Кому з нас не хочеться жити в затишній і теплій атмосфері - таке бажання знайоме кожному. Однак не у всіх є можливість і засоби для дорогого ремонту. Впадати у відчай не варто, затишна атмосфера під силу кожному. Для того, щоб в будинку було приємно перебувати - необхідно знати кілька важливих правил інтер'єру.

Як створити затишок в домі без грошей - перші правила для приємної атмосфери

Першим кроком до перетворення простору в якому ви живете може стати очищення від мотлоху. Постарайтеся викинути з квартири все, чим ви не користуєтеся, предмети, які не функціонують і речі, які припадають пилом.

Наступним кроком важливо розділити кімнати за призначенням і простором. Місце для відпочинку і роботи повинні бути різні. Одну з найголовніших ролей в інтер'єрі грає освітлення. Тепле правильне світло дає відчуття затишку в квартирі, проте важливо, щоб джерел світла було багато і всі вони мали своє призначення.

Також легкості і "життя " атмосфері в будинку надають квіти у вазонах і аромат у приміщенні.

Що купити в квартиру для затишку - якщо дозволяє бюджет

Око людини радіє, коли бачить приємні дрібниці. Предметами, які створюють затишок і наповнюють простір настроєм, можуть бути:

  • свічки
  • текстиль (подушки і пледи)
  • рамки з фотографіями на стінах
  • килимок коло дивана
  • красиві вазони для домашніх рослин
  • зручний і затишний диван

Також ми вже згадували про важливість освітлення - красиві світильники і настільні лампи можуть додати інтер'єру особливого настрою.

Що здешевлює інтер'єр - ці речі зіпсують будь-яку атмосферу

Надавати застарілий вигляд Вашому будинку можуть абсолютно різні дрібниці, про які потрібно просто пам'ятати і не допускати.

В інтер'єрі, як і в зовнішньому вигляді людини, дуже важливо не використовувати копії, особливо - копії картин. Це скаже про відсутність почуття стилю і смаку. Крім цього, важливо намагатися не використовувати текстиль з неактуальними принтами або багато текстилю з різними принтами. Велика кількість тканин з різними зображеннями візуально "забруднює" простір і робить його важким.

У кольорах інтер'єру також варто дотримуватися балансу. Не варто в гонитві мінімалізму повністю уникати яскравих кольорів, але і забивати простір всіма кольорами веселки також не потрібно, це здешевлює.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти