Як спати під час спеки: кращі пози, піжами та інші хитрощі

20 червня 2023, 17:30
564
Главред розповість, як заснути в спеку без кондиціонера і відчувати себе добре.
Як спати під час спеки
Як спати під час спеки / колаж: Главред, фото: pexels

Сон в літню ніч не завжди буває приємним, особливо, якщо немає кондиціонера або вентилятора. Ми розповімо, як заснути в спеку без кондиціонера і в чому краще спати, щоб на ранок відчувати себе бадьоро.

Як спати під час спеки - положення тіла

Звичайно, давно відомо, що найбезпечніша поза для сну - це положення на спині. Найнебезпечніша при цьому - на животі. Однак у сну на спині є свій мінус - він викликає хропіння і скрегіт зубами, а також в цьому положенні тіло має максимальну кількість площі, яка торкається до поверхні, а значить - нагрівається. Тобто, засинаючи на спині, найімовірніше - вам буде жарко. З цього оптимальним варіантом залишається сон на боці з періодичною зміною боку.

У чому не жарко спати - тканина має значення

Звичайно, влітку багато хто намагається мінімізувати кількість одягу на собі, проте це не всі способи полегшити сон. Якщо ви звикли спати в піжамі, то влітку важливо стежити, щоб тканина було якомога тонше і при цьому - натуральна. Варто зупинитися на майках і шортах з тонкої бавовни або інших легких і дихаючих тканин. Все те ж стосується матеріалу постільної білизни - це повинна бути тонка натуральна тканина.

відео дня

Як полегшити сон в спеку - маленькі хитрощі

Для того, щоб полегшити сон в спальні, намагайтеся стежити за тим, щоб сонце не нагрівало цю кімнату. Також дуже важливо приділяти увагу провітрюванню і циркуляції свіжого повітря в кімнаті. Крім іншого, перед сном важливо не вживати важкої їжі і сходити в прохолодний душ. Також варто прибрати зайві ковдри і подушки.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти