Як заховати сивину: три безвідмовних способи виглядати молодше

4 жовтня 2022, 15:19оновлено 5 жовтня 2022, 15:13
Поява сивого волосся - процес природний, але далеко не завжди це відбувається в солідному віці.
Сивина
Як заховати сивину / pixabay.com

Сивина давно вже перестала бути показником віку і проблемою: тепер це модно, але багато хто все ж комплексує через сиві пасма у волоссі.

На появу сивого волосся впливає не тільки вік, але і деякі хвороби, потрясіння і стресові ситуації. Свою лепту вносить і нездоровий спосіб життя, куріння і алкоголь.

Міняємо зачіску

Якщо у вас немає часу на салонні процедури, то допоможе зміна зачіски. Сивина найчастіше з'являється на скронях і на проділі, а тому існує сенс заколоти або зафіксувати лаком волосся так, щоб прикрити "проблемні" місця.

відео дня

Мелірування

У цієї процедури є кілька важливих плюсів:

  • Щадний вплив - не зачіпає коріння, проводиться тільки на окремих пасмах;
  • Відсутність вікових обмежень - підходить як молодим дівчатам, які зіткнулися з першими проявами "дорослішання", так і зрілим дамам;
  • Універсальність - може виконуватися на волоссі будь-якої довжини;
  • Надання волоссю додаткової пишності і обсягу.

Фарбування волосся

Техніка зафарбовування сивини відрізняється в залежності від її типу. Дотримуйтесь правил експертів, щоб домогтися найбільш ефективного фарбування.

При фарбуванні перший раз на корені варто наносити менший відсоток освітлювача, щоб вони не виглядали світліше, радять експерти.

  1. Оксид вибирається виходячи з товщини волосся. Для товстого волосся концентрація барвника буде набагато більше.
  2. Тонке волосся можна фарбувати і в блонд, і в темний. Товсті сиве волосся перед фарбуванням в блонд попередньо освітлюють для створення фону фарбування.
  3. Для максимального зафарбовування використовуйте предпігментацію - техніку фарбування сивого волосся, що дозволяє наситити порожню структуру волосся фоном для майбутнього пігменту. Ця процедура згладжує пористе волосся і лусочки, доглядає і продовжує стійкість фарбування. В ідеалі передпігментацію потрібно проводити в салоні з досвідченим майстром, вона не займе багато часу, але дозволить отримати гарний колір волосся. Але також ви можете провести її самостійно: половину тюбика фарби змішайте з водою в пропорції 1 до 2, Нанесіть на сиве волосся і витримайте 15-20 хвилин. Частину фарби змішайте з окислювачем і нанесіть на всю довжину волосся поверх попереднього складу, залиште на необхідне за інструкцією час.
  4. При повторному фарбуванні коренів тієї ж фарбою можна не наносити фарбу на всю довжину, але важливо акуратно розтягнути її, щоб створити плавний перехід. У разі якщо відтінок вимивається, наносите фарбу на всю довжину за кілька хвилин до змивання.
  5. Коріння варто підфарбовувати в середньому раз в 2 тижні. Все залежить від того, як швидко відростає ваше волосся.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти