Як прати капронові колготки у пральній машині: 10 головних правил, які врятують тендітний виріб

29 квітня 2023, 12:00
Капронові колготи настільки тендітні, що достатньо буде лише однієї помилки для їхнього остаточного псування. Тому краще не припускатися таких помилок.
Стирка, стиральная машина, капроновые колготки
Як прати капронові колготки у пральній машині/ ua.depositphotos.com

Усі, хто користується капроновими колготами, знають про їхню надзвичайну тендітність. Одягнувши такий предмет гардеробу, доводиться ретельно стежити, щоб тонкий матеріал не торкався до різних небезпечних для нього поверхонь, адже зіпсувати таку річ можна буквально за секунду. Через свою тендітність такі речі потребують дуже делікатного догляду. Тому прати капронові колготки потрібно особливим чином, дотримуючись важливих правил.

Багатьох цікавить питання, чи можна прати колготки у пральній машині. Звісно, для делікатних моделей найкраще підійде ручне прання. Але часто бувають ситуації, що для цього не вистачає часу. У такому разі для не дуже тонких колготок допускається машинне прання з дотриманням усіх вимог.

Як прати колготки в пральній машині

Для того, щоб капронові колготки нормально пережили прання у пральній машинці, не варто нехтувати жодним із наступних правил. Лише ретельне дотримання вимог дозволить чудово очистити тендітні предмети гардеробу і не зіпсувати їх.

відео дня

1. У пральній машині можна прати не зовсім прозорі бюджетні моделі. Краще не застосовувати такий спосіб очищення для дорогих і дуже тонких виробів.

2. Не можна прати у машинці колготки, які мають невеликі дефекти – маленькі дірочки чи затяжки, адже таке прання остаточно зіпсує виріб.

3. Не можна класти у барабан колготки з речами, які мають на собі декор – різні застібки, кнопки, блискавки або інші гострі декоративні елементи.

4. Колготки потрібно покласти у спеціальний мішок для прання – він захистить виріб від пошкоджень, а також не дозволить йому перекрутитися з іншими речами у барабані, що може призвести до деформації. Якщо такого мішечка немає, можна покласти їх у шкарпетку схожого кольору, яку зав’язати зверху резинкою для волосся.

5. Варто надавати перевагу гелям для прання, а не порошкам. При цьому потрібно обирати гель для делікатного прання. Також забороняється застосовувати засоби, які містять у своєму складі хлор або інші агресивні інгредієнти, які можуть пошкодити ніжну структуру матеріалу.

6. Потрібно обирати режим делікатного прання.

7. Температура води не повинна перевищувати 30 градусів.

8. Не можна користуватися функцією віджиму – після прання краще вручну легко відтиснути зайву вологу, стиснувши колготки у кулаку. При цьому не можна викручувати виріб, адже він може деформуватися або порватися.

9. Краще перед пранням вивернути колготи навиворіт. Так зменшиться тертя зовнішньої сторони виробу і катишки будуть з’являтися не так швидко.

10. Не варто постійно прати капронові колготи у пральній машинці, адже так вони швидше зносяться. Краще чергувати машинне і ручне прання.

Як прати колготки вручну

Якщо ви все-таки не ризикуєте прати капронові колготки у пральній машині, то варто знати основні правила ручного прання.

Алгоритм ручного прання повинен бути наступним. Спочатку варто намочити колготки ледь теплою водою (пам’ятаємо, що температура води не повинна перевищувати 30 градусів). Далі колготки намилити гелем для делікатного прання та залишити відмокати на 10 хвилин. Мило краще не використовувати – воно може залишити розводи на матеріалі.

Потім замочити колготки на 5 хвилин у ледь теплій або прохолодній воді з рідким миючим засобом. Після цього трішки "пом’яти", щоб відіпралися забруднення – сильно терти не варто, щоб не пошкодити делікатний матеріал.

Далі потрібно добре прополоскати колготки у чистій воді кілька разів. Щоб позбутися зайвої вологи, виріб потрібно стиснути у кулаку, але не можна його викручувати.

Як правильно сушити капронові колготки

Потрібно покласти їх на махровий рушник або на бавовняне простирадло, зверху накрити ще одним шаром тканини і відтиснути, щоб матеріал увібрав зайву вологу. Далі розвісити колготки для просушування, уникаючи прямих сонячних променів. Також не варто сушити колготки біля різних джерел тепла, щоб не спричинити їхню деформацію.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти