Як прати кеди в пральній машині автомат: 10 золотих правил, які повинен знати кожен

23 травня 2023, 16:28
Якщо не дотримуватися важливих правил, то є ризик непоправно зіпсувати кеди.
Кеды, стирка, стиральная машина
Як прати кеди в пральній машині/ Instagram shop2022_jordana_trend, ua.depositphotos.com

Взуття найбільше піддається різноманітним забрудненням, адже щодня контрактує з усіма поверхнями, по яких ми ходимо. Тому бруду, пилу та вологи, яка на них накопичується, просто не уникнути. Кеди та інше взуття, яке має тканинну частину, страждає чи не найбільше. Адже якщо кросівки чи балетки можна просто протерти, то забруднені кеди доведеться прати.

На такому взутті часто можна побачити різноманітні плями, розводи від калюж, у які є ризик ненароком вступити. Але не всі знають, як правильно прати кеди вручну або у пральній машині. Хоча усім власникам такого взуття необхідно знати основні правила, як за ним доглядати.

Які кеди не можна прати у машинці

Для початку варто знати, коли кеди не можна прати. Перш за все не варто кидати у барабан машинки те взуття, яке має дрібні декоративні елементи. При цьому не так вже й важливо, пришиті вони чи приклеєні, адже постраждати можуть однаково. Також не можна прати у машинці кеди, якщо ви знаєте, що вони низької якості. Якщо є хоч найменші сумніви у тому, чи витримає прання клей, який використовують для приклеювання підошви – краще не ризикувати.

відео дня

Ще одна причина, чому варто відмовитися від машинного прання – наявність на них світловідбивачів. Також не можна прати шкіряне чи замшеве взуття, для якого таке очищення може бути дуже шкідливим.

Як прати кеди в пральній машині автомат

Якщо ви впевнені, що ваші кеди хорошої якості, і вони не мають світловідбивачів та дрібного декору, тоді можна починати прання у машинці. Варто дотримуватися низки правил.

1. Спершу варто підготувати кеди до прання. Для цього ретельно вимити підошву, адже на ній збирається найбільше бруду. Не варто кидати у барабан взуття, попередньо не очистивши підошву, адже тоді весь налиплий бруд потрапить в воду і на іншу частину взуття.

2. Варто спробувати вивести важкі плями до прання взуття. Також варто позбутися смуг на гумовій частині. Позбутися від таких смуг можна за допомогою відбілюючої зубної пасти – достатньо буде потерти нею підошву та інші гумові елементи, використавши стару зубну щітку. Також можна замінити пасту сумішшю соди і лимонного соку.

3. Розшнурувати кеди, витягти шнурки та устілки – як перше, так і друге варто буде випрати окремо. Такі дрібні деталі краще не кидати у барабан машинки.

4. Витягти електричні елементи, якщо вони є у кедах.

5. Варто покласти кеди у спеціальний мішок для прання взуття. Це потрібно не лише для того, щоб зберегти саме взуття від пошкоджень, а й заради збереження цілісності самої машинки. Адже взуття може бути досить важким, і під час прання воно битиметься об стінки барабану.

6. Не можна прати разом кеди, які мають різні кольори. Проте рекомендують взагалі не прати по кілька пар кедів одночасно.

7. Краще використовувати не порошок, а гель для прання – він краще виполощеться.

8. Температуру для прання краще виставляти не більшу, ніж 30-35 градусів.

9. Варто обирати делікатний режим прання. Також у деяких машинках є спеціальний режим для прання взуття.

10. Краще не використовувати віджим у машинці.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти