Як прати куртку в машинці, щоб не збився наповнювач: список "золотих" правил, які має знати кожен

25 березня 2023, 10:46
Щоб правильно випрати куртку, потрібно використовувати спеціальні м’ячики для прання або м’ячі для великого тенісу. Ця та інші поради збережуть ваш одяг.
Стирать куртку, стирка, куртка
Перед пранням куртки варто знати основні правила, як це робити/ ua.depositphotos.com

Прання куртки – важливе і досить складне завдання, тому й підходити до нього потрібно з усією відповідальністю. Варто знати наперед основні правила, як правильно прати зимову куртку, щоб не нашкодити їй під час прання і гарно та ефективно її очистити.

Насамперед варто прочитати основну інформацію про матеріал куртки і тип наповнювача. Такі дані зазначаються на ярлику.

Перед пранням куртку потрібно підготувати. Варто перевірити, чи не залишилося у кишенях якихось дрібних предметів, які під час прання можуть або самі зіпсуватися, або пошкодити куртку чи навіть пральну машинку. Усі замки, ґудзики та інші застібки потрібно застебнути, а куртку вивернути.

відео дня

Не варто забувати і про знімні елементи, наприклад, хутро на капюшоні. Якщо воно відстібається, його обов’язково потрібно зняти.

На цього підготовка куртки до прання не закінчується. Варто також перевірити, чи немає на її поверхні дрібних, навіть мало помітних пошкоджень, дірок чи швів, які розходяться. Такі "ненадійні" місця краще помітити та усунути одразу – міцніше пришити ґудзики, зашити дірку чи прошити міцніше шов. Адже під час прання ця начебто незначна проблема може обернутися серйозним пошкодженням куртки.

Рукави, комір та інші місця, де можуть бути потертості і плями, потрібно перед прання обробити мильним розчином і дати трохи відкиснути.

Як прати зимову куртку в машинці

1. Як ми вже зазначали раніше, найперше "золоте" правило – це завжди ознайомлюватися з даними, вказаними на ярличку. Там повинно бути зазначено, з якого матеріалу виготовлена куртка, за якої температури та в якому режимі її прати. Насамперед варто дотримуватися цих вказівок, які залишив виробник.

2. Під час прання варто користуватися функцією додаткового полоскання, щоб повністю виполоскати з матеріалу миючий засіб.

3. Обираючи, чим випрати куртку, варто надавати перевагу тим миючим засобам, які призначені для прання верхнього одягу. Вони і з завданням краще впораються, і не нашкодять тканині виробу. При цьому гелі завжди кращі для прання курток, ніж пральний порошок – він погано виполіскується.

4. Якщо раптом з якихось причин на куртці немає ярлика з важливою інформацією, то можна використати під час прання загальні рекомендації, які підійдуть для більшості курток. Так, варто обирати режим ручного або делікатного прання і виставляти температуру 30 градусів, а також додаткове полоскання. Віджим – на найнижчих обертах.

5. Якщо ваша куртка пошита з синтепону, у цьому разі також підійде температура 30 градусів, але варто прати виріб не довше, ніж 40 хвилин, а також не використовувати віджим у машинці.

Як прати куртку в машинці, щоб не збився наповнювач: список 'золотих' правил, які має знати кожен
Перед пранням куртки потрібно ознайомитися з інформацією на ярличку/ ua.depositphotos.com

6. Щоб наповнювач не збився, варто кинути у барабан разом з курткою кілька спеціальних м’ячиків для прання або м’ячів для великого тенісу.

7. Не варто використовувати ополіскувачі та кондиціонери, також не варто додавати під час прання курток миючі засоби, які містять хлор.

8. Не варто класти у барабан машинки разом з курткою інші речі, щоб не виникла ситуація, коли куртка чи будь-який предмет одягу полиняють і забарвлять інші речі.

Як прати куртку руками

1. Відокремте від куртки знімні деталі – різні дрібні прикраси, хутро на капюшоні тощо. Застібніть замки, ґудзики та інші застібки. Перевірте кишені.

2. Перед пранням всієї куртки варто спочатку обробити рукави, комір та інші найбільш забруднені місця мильним розчином.

3. Якщо куртка сильно забруднена, її можна замочити у теплій воді з миючим засобом і дати так трішки полежати, щоб відмокла.

4. Краще використовувати рідкі миючі засоби. Пральний порошок погано виполіскується, а у випадку з полосканням вручну очистити куртку від його залишків буде ще складніше.

5. Під час прання орієнтуйтеся на те, наскільки міцний матеріал куртки, адже вироби з делікатних матеріалів не можна сильно терти.

6. Після прання куртку потрібно добре прополоскати, щоб позбутися залишків миючих засобів.

Як правильно сушити куртку

Сушити випрану куртку варто не дуже близько до джерел тепла і в горизонтальному положенні, щоб вона не втратила свою форму.

Куртки з наповнювача з синтепону та пуху потрібно під час сушіння розминати або час від часу струшувати, щоб наповнювач рівномірно висихав і розподілявся всередині виробу.

Не варто куртку після прання прасувати. Якщо вона трохи пом’ята, краще почепити її на плечики на 2-3 дні, щоб вона вирівнялася природним способом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти