Як прати м’які іграшки у машинці і вручну: "золоті" правила для різних видів

19 листопада 2022, 11:38оновлено 21 листопада 2022, 17:10
Під час прання м’яких іграшок у пральній машині або вручну потрібно дотримуватися основних правил, щоб не зіпсувати речі.
Як прати м’які іграшки у машинці і вручну: 'золоті' правила для різних видів
Як прати м’які іграшки у машинці і вручну/ ua.depositphotos.com

Прання дитячих м’яких іграшок – дуже відповідальна і важлива справа. Улюблена іграшка може "подорожувати" з вашою малечею навіть у непередбачуваних місцях – від підлоги вдома до землі на вулиці і навіть калюжі на тротуарі.

Тому купуючи чергового плюшевого зайця або ведмедика, не зайвим буде знати наперед, як прати м’які іграшки. Від цього залежить здоров’я вашої дитини, тому правилами нехтувати не варто.

Як прати м’які іграшки вручну

Для цього потрібно використовувати воду, температура якої не перевищує 40°С. У воду додати миючий засіб і замочити там іграшку приблизно на 10 хвилин.

відео дня

Далі випрати її вручну. Якщо вона має якісь сильні плями, можна скористатися нежорсткою щіткою, щоб їх відіпрати. Але варто оцінювати, наскільки міцна тканина в іграшки і чи переживе вона таке "втручання".

Після прання прополоскати річ у чистій воді, несильно відтиснути і покласти сушитися на горизонтальній поверхні, підклавши знизу якийсь рушник.

Як випрати м’які іграшки у пральній машині

Спочатку варто пересвідчитися, чи можна цю іграшку взагалі прати у пральній машині. Ця інформація повинна бути вказана на етикетці виробу. Якщо можна, то варто її прати, дотримуючись кількох важливих правил.

Першочергово потрібно покласти м’яку іграшку у спеціальний мішок для прання, і лише тоді відправити її у барабан пральної машини. Не можна прати іграшку з кольоровими речами – це може нашкодити як їй, так і тим речам.

Потрібно обрати режим делікатного прання і встановити температуру не вище 40°С. Віджим повинен бути встановлений на низьку швидкість.

Сушити можна так само, як описано вище – на горизонтальний поверхні з підкладеною знизу тканиною або рушником. Підвішувати м’які іграшки не рекомендується.

Як почистити м’які іграшки без прання

Якщо іграшка має вбудовані елементи, які неможливо вийняти (батарейки, різні механізми тощо), або занадто велика, щоб прати її вручну чи у пральній машині, можна скористатися іншими методами і почистити її без прання.

Можна застосувати оригінальний спосіб із содою. Для цього потрібно покласти іграшку у поліетиленовий пакет, насипати туди соди й енергійно потрусити пакетом, щоб порошок розподілився по всьому виробу. Далі залишити іграшку в пакеті на кілька годин, і потім прибрати залишки соди пилососом.

Якщо іграшка має довгу "шерсть" або "волосся", їх можна очищати щіткою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти