Як прати подушку з синтетичним наповнювачем: 5 головних правил від досвідчених господинь

12 травня 2023, 07:08
Для збереження свого здоров’я подушки потрібно прати регулярно. Але прання таких виробів з синтетичним наповнювачам має свої особливості.
Стирка, стиральная машина, подушки
Як прати подушки з синтетичним наповнювачем/ ua.depositphotos.com

Подушки для сну та декоративні потребують постійного ретельного догляду, адже після контакту з нашою шкірою на них залишаються відлущені частинки шкіри, піт, жир, залишки косметики і пил. Таке середовище є ідеальним для появи бактерій. Тому не варто нехтувати регулярною заміною наволочок і пранням самої подушки. Але правила, як прати подушки, частково відрізняються для різних видів матеріалів, які використовуються як наповнювачі.

Через практичність у використанні багато хто зараз надає перевагу подушкам зі штучним наповнювачем.

Як прати подушки з синтетичним наповнювачем

Кожен матеріал по-своєму реагує на воду. Тому, купуючи подушку, краще розпитати у продавця, який у ній точно наповнювач і як правильно доглядати за виробом.

відео дня

Головні правила, які варто знати під час прання подушок з синтетичним наповнювачем, наступні:

1. Один цикл прання – одна подушка

У барабан пральної машинки можна класти лише одну подушку, навіть якщо вони маленькі і поміщаються по дві.

2. Рідкий і м’який миючий засіб

Для прання таких виробів не підійде порошок, адже він погано виполощеться. Варто застосовувати лише рідкі засоби, а також стежити, щоб вони не були занадто жорсткими.

3. Прання разом з чохлом

Якщо подушка має чохол, її потрібно прати разом з ним.

4. Полоскати двічі

Варто застосовувати додаткове полоскання, щоб краще вимився миючий засіб. Якщо для відповідного наповнювача дозволений віджим у машинці, то потрібно його використовувати, щоб швидше позбутися більшої кількості вологи.

5. Сушити потрібно правильно

Подушку з синтетичним наповнювачем потрібно сушити у теплому місці з хорошою вентиляцією. Час від часу подушку потрібно перекидати і струшувати.

Як випрати подушку з холлофайбера

Холлофайбер – це синтетичне, неткане полотно, яке має універсальне застосування. Одна з його основних переваг – він швидко відводить вологу і не затримує її всередині, тому прання значно полегшується, а на сушіння потрібно буде менше часу.

Під час прання такої подушки у пральній машині потрібно обирати лише делікатний режим. Не можна використовувати віджим у машинці – це загрожує появою грудок. Потрібно обирати лише рідкі миючі засоби, адже вони краще виполощуться.

Сушити подушку у горизонтальному положенні. При цьому варто запастися терпінням, адже на це піде багато часу – не менше, ніж декілька днів. Під час сушіння потрібно час від часу струшувати і збивати виріб.

Для такого типу матеріалу можна також очищати напірник і наповнювач окремо.

Як прати подушки з синтепону

Потрібно використовувати делікатний миючий засіб – наприклад, шампунь або гель. Такий миючий засіб краще виполощеться.

Прати можна як вручну, так і в пральній машинці. При цьому наповнювач не варто замочувати перед пранням.

Температура води не повинна перевищувати 40 градусів. Якщо ви збираєтеся використати віджим у машинці, то краще відмовитися від цієї ідеї – позбуватися зайвої вологи у подушці саме таким чином не можна.

Сушити подушку потрібно в тіні. При цьому її не варто розташовувати поблизу до джерел тепла.

Як прати подушку з наповнювачам з силікону

Такі подушки вважаються гіпоалергенними. Їх можна прати як у пральній машині, так і вручну. Головне – використовувати гель для прання без хлору. Для такої подушки можна використовувати віджим у машинці.

Не можна сушити подушку після прання під прямим сонячним промінням. Також не варто розміщати її близько до джерел тепла.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти