Як прати пуховик у пральній машині: 5 головних правил, щоб не угробити дорогу вам річ

4 січня 2023, 16:33
Багато хто з нас пам’ятає про делікатний режим у пральній машині. Але це не єдина умова, як прати пуховик в машинці, щоб він лишився цілим. Є ще кілька правил.
Пуховик, стиральная машина, стирка, стирать
Є низка важливих правил, як правильно прати пуховик у пральній машині/ ua.depositphotos.com

Пуховик – досить примхлива річ у нашому гардеробі. Тому коли приходить час "ікс" і ми розуміємо, що йому уже потрібно "зустрітися" з пральною машинкою, то доводиться буквально ламати голову, як правильно прати пуховик. Адже одне неправильне рішення – і дорогу річ можна непоправно зіпсувати.

Якщо не дотримуватися важливих правил, то в пуховику може збитися пух, або можуть розтягнутися чи порватися окремі частини.

Як підготуватися до прання пуховика в машинці

Отже, першочергово перед пранням потрібно ознайомитися із тим, що написано на ярликах пуховика. Виробник вказує там найважливішу інформацію, яка допоможе вам очистити виріб без шкоди для нього. Зокрема, там має відповідь на одне з найважливіших питань – в якому режимі прати пуховик.

відео дня

Але бувають випадки, коли пуховик не можна прати у пральній машині – тоді на ярлику ви побачите значок "рука і таз". Це означає, що дозволене лише ручне прання. Якщо ж виріб не можна прати взагалі, навіть вручну – там буде зображення "перекреслений таз".

Зображення тазу з водою і вказаним числом означають, що дозволяється прати у машинці. При цьому число означає дозволену температуру води.

На ярлику також може бути вказана інформація, чи дозволяється сушити виріб у пральній машині, відпарювати чи гладити праскою тощо.

Перед пранням потрібно перевірити кишені пуховика, щоб там раптом не залишилися якісь дрібні предмети.

Пуховики зима 2021 2022
Перед пранням потрібно перевірити, чи не лишилося в кишенях пуховика дрібних предметів/ Instagram

Якщо комір або рукави виробу прикрашені хутром, його обов’язково потрібно зняти перед тим, як відправляти річ у барабан пральної машинки. Якщо ж хутро не знімається, перевірте ще раз ярличок – швидше за все там вказано, що для виробу призначена лише хімчистка.

Також перед пранням важливо перевірити, чи всі застібки та кишені застебнуті. Адже навіть блискавка на кишені, яку ви забули застебнути, може серйозно пошкодити пуховик.

Ще одне важливе правило: прати пуховик потрібно навиворіт і класти його у барабан без іншого одягу.

Чим прати пуховик – обираємо правильний засіб

Найголовніше правило – скажіть "ні" сухому пральному порошку. Із завданням то він може й впорається, але погано виполощеться з тканини. Як наслідок – полоскати доведеться ще раз, а може і не раз. І тут уже питання, чи витримає ваш пуховик такі "тортури". Тому краще обирати рідкі миючі засоби.

Перед тим, як прати пуховик, перевірте, чи є у нього якісь локальні забруднення. Найчастіше вони можуть "причаїтися" на комірі та манжетах. Для їх усунення можна скористатися засобом для виведення плям. При цьому обирайте не дуже їдкі хімічні засоби – пуховики такого не люблять.

5 правил, як прати пуховик у пральній машині

Коли ви виконали усі попередні підготовчі заходи, можна приступати безпосередньо до прання. Дійте згідно з наступними кроками.

1. Покладіть пуховик у барабан пральної машини разом з кількома м’ячиками для великого тенісу – достатньо буде трьох-чотирьох. Можна також придбати у магазині спеціальні м’ячики для прання таких виробів.

2. Якщо у вашій пральній машині немає спеціального режиму для прання пухових виробів (а у більшості машинок його немає), тоді обирайте режим для делікатного або ручного прання. Також найчастіше виникає запитання – при якій температурі прати пуховик. Температура води повинна бути не більше 30 градусів за Цельсієм.

Як прати пуховик у пральній машині: 5 головних правил, щоб не угробити дорогу вам річ
Для прання пуховика потрібно обирати режим делікатного або ручного прання/ pixabay.com

3. Краще після прання повторно прополоскати виріб, або одразу перед пранням увімкнути режим подвійного полоскання, адже у тканинах виробу можуть лишитися залишки миючого засобу.

4. Не кладіть у барабан два пуховики одразу, або пуховик та будь-який інший одяг. У такому разі пуховик або погано випереться, або може бути зіпсований.

5. Перед пранням можна покласти у барабан машинки рушник, який не дозволить пуховику роздуватися у процесі прання. Але варто подбати, щоб рушник не линяв – адже тоді від такого кроку буде більше шкоди, ніж користі.

Пуховики радять прати не частіше, ніж один раз у сезон.

Як правильно сушити пуховик

Сушити пуховик потрібно у розправленому і вивернутому вигляді з розстебнутими блискавками та застібками, щоб був кращий доступ повітря. Краще почепити виріб на вішалку-плечики, і тоді вже чіпляти на мотузку для сушіння одягу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти