Як прати речі, аби вони приємно пахли та чим освіжити одяг: секрети господиням

24 липня 2022, 03:33
Як прати речі, щоб вони приємно пахли і чим освіжити речі в шафі - Главред зібрав цінні поради.
прання, прати, пральна машинка, порошок
Як прати речі, щоб вони смачно пахли / ua.depositphotos.com, pixabay.com

Іноді господині скаржаться на те, що після прання речі продовжують неприємно пахнути, але ж так хочеться насолоджуватися ароматом чистого одягу. Главред розбирався, яким чином можна ефективно освіжити речі, щоб вони гарно пахли після прання та радували оточуючих ще тривалий час.

Як прати речі, щоб вони гарно пахли

Ось кілька порад, які допоможуть вам завжди діставати з пральної машинки речі з приємним свіжим ароматом:

  • Додавайте до машинки спеціальний ароматизований порошок або ефірні масла. Не слід перевищувати дозування, яке вказане на упаковці, адже надлишок засобу може залишатися на речах і мати неприємний запах. Якщо обираєте не "хімію", а натуральні ефірні масла, додавайте в машинку по 15 крапель перед останнім полосканням. Рекомендуємо спробувати змішувати різні ефірні масла, так можна отримати чудовий аромат.
  • Слід діставати речі з машинки відразу ж після прання. Не треба допускати, аби одяг довго лежав в пралці, відразу розвішуйте його або кладіть до машинки для сушіння. Якщо ви все ж забули вчасно витягнути білизну і в машинці утворилася цвіль, прибрати її можна за допомогою звичайного розчину білого оцту.
  • Раз на півроку варто проводить чистку машинки – для цього в дозатор залийте до літра білого оцту і запустіть цикл прання на максимальній температурі. Після цього насипте склянку соди і знову включіть режим прання на "максималках". Далі слід ретельно протерти барабан мікрофіброю та висушити його.
  • Якщо тривалий час не користуєтеся пральною машинкою - не забувайте залишати відкритим завантажувальний люк для запобігання появи грибка та неприємного запаху.
прання речей, пральна машинка
Чим освіжити речі в шафі / ua.depositphotos.com

Як освіжити постільну білизну в шафі та що покласти для запаху

Щоб одяг та постільна білизна в шафі довго зберігали приємний аромат, рекомендуємо:

відео дня
  • Використовувати спеціальні засоби - ароматичні мішечки та смужки з різними ароматами трав, прянощів та квітів
  • Наносити на ватний диск кілька крапель ефірного масла і покладсти його до шафи, підійдуть для отримання приємного аромату і бомбочки для ванн.
  • Розбризкайте в шафі освіжувач повітря
  • Для усунення неприємного запаху в шафі стане у нагоді також й звичайна сода – насипте її до невеликого пакетика і поставте на нижню поличку комоду.
  • Використовуйте сухі парфуми для білизни або дезодорант для одягу - вони напрочуд ефективні.

Для того, аби запобігти появі неприємних запахів на одязі, рекомендуємо щодня підтримувати в будинку чистоту, не палити в приміщенні, а також окремо складати брудну та чисту білизну, частіше провітрювати одяг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти