Як зварити картоплю за 5 хвилин: зможете забути про вечори, проведені за плитою

25 лютого 2023, 22:05
Прості поради допоможуть швидко зварити картоплю в каструлі та мікрохвильовій печі, і вас більше не доведеться проводити на кухні дуже багато часу.
Картошка
Картоплю можна зварити за 5 хвилин за допомогою простих способів/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Оскільки готувати доводиться ледь не щодня, то кожній господині хочеться, щоб на це витрачалося якомога менше часу. Багато кухонних процесів можна спростити, наприклад, використовуючи сучасну техніку. Але є ще низка досить простих лайфхаків, про які багато хто не здогадується. Ці поради хоч і прості, але можуть суттєво зекономити час. Наприклад, за допомогою простих секретів можна дуже швидко зварити картоплю в мундирі.

Главред розповість про два способи, як зробити так, щоб картопля зварилася швидше. Перший із них – із застосуванням кухонної техніки, другий – просто у каструлі, використовуючи маловідомий секрет.

Спосіб 1

Цей спосіб приготування підійде вам, якщо у вас є мікрохвильовка. Потрібно підібрати приблизно однакові за розмірами картоплини, щоб вони могли рівномірно проваритися під час готування. Помити їх у воді.

відео дня

Далі взяти посудину, яка виготовлена з матеріалу, дозволеного для використання у мікрохвильовці. У неї покласти цілі непочищені картоплини. На дно ємності налити невелику кількість води, щоб вона трішки закривала лише нижню частину картоплі.

Посудину закрити або кришкою, якщо вона є, або харчовою плівкою. Далі відправити готуватися у мікрохвильовку за максимальної потужності на 5-7 хвилин. Якщо у вас не дуже потужна мікрохвильовка або картоплини дуже великі, може знадобитися максимум 10 хвилин.

Після приготування гарячу картоплю потрібно перекласти у холодну воду на кілька хвилин, щоб вона охолола. Довго там її тримати не варто, адже в такому разі вона стане не дуже смачною.

Усі дії з гарячою картоплею потрібно виконувати обережно, щоб не обпектися.

Спосіб 2

Залити у посудину 1 л води і додати 350 г солі. Для такого способу потрібно обирати картоплю без пошкоджень на шкірці, щоб сіль не просочувалася всередину.

Велика кількість солі допоможе картоплі зваритися швидше. Загалом на це піде від 10 хвилин. Картоплю під час варіння потрібно час від часу перемішувати.

Готові картоплини будуть покриті соляним нальотом, який під час вживання продукту або використання його у салати потрібно буде зняти. Але сама картопля не повинна вийти солоною за умови, що на її поверхні перед приготуванням не буде порізів та пошкоджень.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти