Як зварити моркву для салату за 5 хвилин: супер-трюк, яким користуються найхитріші господині

19 лютого 2023, 23:11
Сьогодні Главред розповість, як зварити моркву для салату, витративши на все про все лише 5 хвилин.
морковь
Як швидко зварити моркву? / unsplash.com, ua.depositphotos.com

Морква має бути в раціоні кожної людини – як у сирому, так і вареному вигляді. Про користь цього овоча годі й говорити! Багато хто знає, що морква містить у своєму складі неймовірну кількість бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Окрім того, не слід забувати і про вітаміни С, Е, В1, В2 та В3, які також є в моркві. Тож споживати цей овоч хоч час від часу однозначно потрібно. Сьогодні Главред розповість, як зварити моркву для салату, витративши на все про все лише 5 хвилин.

Як швидко зварити моркву

Для початку беремо моркву середнього розміру і чистимо її, а також обрізаємо плодоніжку. Якщо ви берете велику моркву, то розріжте її на кілька частин.

Після цього беремо звичайний поліетиленовий пакет (він має бути якнайщільнішим, без жодних дірочок) та кладемо в нього моркву. Зауважте, що моркву потрібно складати в один шар, так вона швидше приготується.

На цьому етапі потрібно залити моркву 100 мл холодної води. Для 2-4 морквин цього буде цілком достатньо.

Тепер необхідно зав'язати пакет і зробити кілька невеличких проколів зверху. Далі відправляємо нашу моркву у мікрохвильовку на 5 хвилин.

Після того як минув зазначений час, дістаємо нашу моркву та перевіряємо її на готовність. Якщо вам здається, що морква не зовсім готова, то можете знову відправити її у мікрохвильовку на кілька хвилин. Але зазвичай вистачає і 5 хвилин. Морква виходить дуже м'якою та смачною.

Тепер ви знаєте, як зварити моркву в мікрохвильовій печі. Цей хитрий спосіб може дуже виручити тоді, коли зовсім не вистачає часу. Готуйте свої кулінарні шедеври та дивуйте ними друзів та знайомих. Смачного!

Дивіться відео ТСН – як приготувати морквяні кульки.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти